Back to all Internships

Thumb

Internship

Molenbeek

publiq

Stagiair marketing en communicatie

Company description

publiq (voorheen CultuurNet Vlaanderen en CJP) is specialist in cultuur- en vrijetijdscommunicatie. Op vraag van de Vlaamse overheid laten we zoveel mogelijk mensen proeven van het brede cultuuraanbod. Bij publiq zorgen we ervoor dat mensen de activiteiten vinden die bij hen passen.

Families hebben een speciale plaats bij publiq. Voor hen is er Vlieg, een label dat het cultuuraanbod voor hen zichtbaar maakt. Meer dan 450 cultuurhuizen en gemeenten gebruiken het herkenbare Vlieglabel in hun communicatie. Op UiTmetVlieg.be ontdekken families een brede waaier aan activiteiten en de Bende van Vlieg tipt welke écht de moeite waard zijn.

publiq organiseert zelf ook heel wat activiteiten om ouders en kinderen e prikkelen om eropuit te trekken. De grootste actie is de zomeractie 'Schatten van Vlieg'. Ieder jaar nemen 300 cutuurhuizen (musea, bibliotheken, kastelen,...) en gemeenten deel aan de zomeractie van Vlieg en bereikt deze actie meer dan 50.000 kinderen.


Alle informatie over publiq is te vinden op http://www.publiq.be/nl/overons
www.publiq.be/nl/overons
 

Job description

Voor de voorbereidingen en uitvoering van de Schatten van Vlieg editie 2019 zoeken wij een gemotiveerde stagiair. Je staat de projectmedewerkers van Vlieg bij in het uitdenken en concreet voorbereiden van de campagne. Je werkt mee aan de organisatie van inspiratiedag voor de cultuursector en ontwikkelt gidsen die cultuurhuizen kunnen inspireren op communicatief, organisatorisch en educatief vlak. Je bedankt mee welk campagnemateriaal kan prikkelen. Je zoekt naar concrete gadgets en specifiek educatief materiaal en overtuigt interessante samenwerkingspartners. Je denkt ook mee na over de grafische elementen van de campagne. Op een korte tijd leer je dus heel uiteenlopende aspecten kennen van een functie in de culturele sector.

Searched Profile

 • Je volgt een opleiding marketing, event management, sociaal-agogisch werk, communicatie of aanverwanten.
 • Je bent bereid mee te werken in onze organisatie in Brussel, gevestigd in de Belvue-site op de Henegouwenkaai.
 • Je hebt voeling met de leefwereld van kinderen
 • Je werkt zelfstandig en snel
 • Rechtstreekse contacten via e-mail en telefoon met mensen uit de brede sector schrikken je niet af.

We offer

 • Wij bieden je een interessante stage in een jonge, dynamische organisatie met een 50-tal medewerkers in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert) vanaf september t.e.m. december (data en periode overeen te komen in overleg). Flexibiliteit ivm lessenrooster/sollicitaties/andere job mogelijk, min 9 weken zodat je verschillende fasen in de ontwikkeling van een campagne kan meemaken.
 • Je maakt kennis met het bedenken en uitvoeren van een grootscheepse campagne op maat van families en in nauwe samenwerking met de brede cultuursector.
 • Terugbetaling van vervoersonkosten is mogelijk onder voorwaarden
Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Stagiaire en communication

  Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel Internship
  1080 Buxelles
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Event Assistant - Beegroupe

  asbl Artdynamik Internship
  1200 Woluwé-Saint-Lambert
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time