Back to all Internships

Thumb

Internship

Beersel

Siemens

Stagiair voor rekrutering en selectie (m/v)

Company description

At Siemens, we combine a rich heritage with the spirit of innovation. Being labeled ‘employer ready for the future of work’ we put continuous innovation and technical knowledge at the heart of our employee culture. We remain vigilant on technical developments and therefore consider it our social responsibility to keep our employees up-to-date on new technologies through continuous training. At Siemens, we work with and for each other. We highly value responsibility, continuous innovation and excellence. Customer impact, empowering people, technology with a purpose and growth mindset define our activities.

Job description

Siemens is sinds de uitvinding van de elektrische dynamo in de 19e eeuw een pionier op het gebied van engineering en ontwikkelt vandaag de dag nog steeds innovatieve oplossingen op het gebied van digitalisering, automatisering en elektrificatie van industrieën en infrastructuren. De doelstelling van Siemens om de industriële processen van een wereld in volle energie- en digitale transitie te verbeteren, zou niet mogelijk zijn zonder de inzet en het engagement van zijn medewerkers. Daarom is het belangrijk om de juiste talenten aan te trekken die dit grote avontuur willen aangaan.

Omdat we de uitwisseling van kennis en het delen van ervaringen willen bevorderen, zijn we op zoek naar een Stagiair voor rekrutering en selectie (m/v)

Wat is je uitdaging?

 • Je maakt deel uit van het rekruterings- en selectieteam van Siemens Belux dat bestaat uit drie personen. Na een opleiding in onze tools en processen ondersteun je - vooral op administratief vlak - het team bij zijn dagelijkse taken, namelijk:
 • Opstellen en publiceren van de vacatures, screening van de cv’s, analyse van psychotechnische testen, enz.; 
 • Je zal ook aan eigen projecten mogen werken, zoals, het up-to-date houden van de database en het upgraden van de kwaliteit ervan, alsook het uitwerken van een sourcing strategie en nieuwe contacten leggen met potentiële kandidaten d.m.v. van actieve benadering op social media; 
 • Meewerken aan en ideeën uitwisselen en ontwikkelen rond de volgende projecten: Employer Branding, Young Graduate Program.

Je werkplek bevindt zich in normale omstandigheden in Huizingen, in het hoofdkantoor van Siemens Belux. Momenteel werken we allemaal echter van thuis uit tot nader orde.

Searched Profile

 • Je beschikt over een stageovereenkomst met als minimaal duur drie maanden.
 • Je volgt een hogere opleiding in human resources, psychologie of andere.
 • Je hebt een goede beheersing van Microsoft Office en hebt interesse om met nieuwe tools te leren werken.
 • Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en het Frans. Kennis van het Engels is een pluspunt.
 • Tot slot stel je je positivisme, nieuwsgierigheid, luisterbereidheid en flexibiliteit ten dienste van een dynamisch en geëngageerd team.

We offer

Bij Siemens zijn we altijd voorlopers geweest – of het nu gaat om elektrificatie, automatisering of digitalisering. Digitalisering zal het verschil maken op weg naar groei en innovatie, ook voor medewerkers.

Het “Be The Change-charter” van Agoria, en het daaropvolgende label ‘Employer ready for the future of work’ roept bedrijven op om hun personeelsbeleid af te stemmen op de arbeidsmarkt van morgen.

Net voor de afsluiting van het jaar 2020 kreeg Siemens Belux -als eerste in België- het label ‘Employer ready for the future of work’ van technologiefederatie Agoria.

Wil jij ook graag jouw steentje bijdragen in ons succesverhaal? Aarzel niet en solliciteer. 
Tot binnenkort!

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • 2015-07-01
  =job.status_text

  HR Support

  Volvo CE Internship
  1082 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: Master Regime: Full Time