Back to all Internships

Thumb

Internship

Antwerpen

World Choir Games 2020

Stagiair World Choir Games 2020

Company description


De World Choir Games is het grootste koorevenement ter wereld en wordt volgende zomer voor het eerst in Vlaanderen georganiseerd van 5 tot 15 juli 2020. We verwachten hiervoor 500 koren van over de hele wereld in Gent en Antwerpen, goed voor zo’n 30.000 zangers die zullen deelnemen aan competities, concerten, samenzangmomenten, en workshops. Op dit moment werken we met 14 medewerkers aan de organisatie van het evenement (ism Koor&Stem, de steden Gent en Antwerpen, EventFlanders en InterKultur, de internationaal overkoepelende organisatie van de koorzang).

 

Job description

Vanaf het voorjaar tot op de laatste dag van de Games staan we er voor open om stagiairs onder onze vleugels te nemen. Gezien de complexe en unieke aard van het project, zien we hier een enorm boeiende kans voor één of twee laatstejaarsstudenten event management, toerisme- en recreatiemanagement, cultuurmanagement of gelijkaardig, voornamelijk bij onze afdeling Event Operations (de logistieke kant van de organisatie). Naast het ondersteunen bij Event Operations zou het taakpakket ook kunnen verbreden, al naargelang de sterktes van de stagiairs in kwestie en de dynamiek van het organisatorisch proces. Zo zou er eventueel de kans zijn om te helpen bij de organisatie van de vrijwilligers, ons marcom team, of eventueel de legacywerking (de blijvende impact garanderen van de WCG op de koorzang in Vlaanderen). Onze organisatie heeft een erg horizontale structuur, wat flexibiliteit in de hand werkt.


De organisatie van zo’n evenement is erg omvangrijk. We zoeken daarom naar één of twee stagiairs die zin hebben in een uitdaging, organisatorisch sterk zijn en een grote zin voor verantwoordelijkheid hebben. Daar tegenover staat een enorm leerrijke ervaring tijdens dit unieke project.


Het WCG2020-kantoor is gelegen in het Groen Kwartier in Berchem, op 10 minuten wandelen van Berchem Station (boven het kantoor van Koor & Stem).
 

Searched Profile

Laatstejaarsstudenten toerisme, event management,... met interesse in/kennis van de koorwereld. 

We offer

Een zeer interessante werkervaring in een uniek project! 

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Bored in Quarantine?

  Spoddle Internship
  2018 Antwerp
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time