Back to all Internships

Thumb

Internship

Antwerpen

Mme Bovary

Webontwikkelaar met affiniteit voor e-commerce

Company description

STAGE

Webontwikkelaar met affiniteit voor e-commerce

Mme Bovary Giftshop Antwerpen

www.mmebovary.be

Bedrijfsomschrijving

Mme Bovary, zonder twijfel de gezelligste cadeauwinkel van ’t stad, ligt sinds vijf jaar te blinken in de schaduw van de kathedraal van Antwerpen.

Ons unieke concept: het verspreiden van happiness via cadeautjes en hebbedingetjes die ethisch geproduceerd worden, voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en uniek zijn. Daarbij houden we de vinger aan de pols en selecteren we alleen de hipste, tofste en coolste ontwerpers die we zelf als mens leuk vinden. Termen zoals fairtrade en fairwear zijn bij ons echt wel van toepassing.

Daarnaast ontwerpen we onze eigen juwelencollectie met draagbare en betaalbare oorbellen, halskettingen en armbandjes.

In onze winkel is de sfeer altijd supergezellig. Je zou ons zelfs professionele sfeerscheppers kunnen noemen! Van een uniek ontwerp of label, een mooie verpakking tot een gezellige babbel, het plaatje klopt volledig.

Onze klanten zijn vooral vrouwen, tussen de 16 en de 55 jaar, die op zoek zijn naar iets meer dan gewoon een cadeau of een juweel. Ze hebben interesse in de herkomst en de achtergrond van onze producten. Ze kopen een verhaal.

In die vijf jaar zijn we veel gegroeid en hebben we onze eigen webshop opgestart: www.mmebovary.be. Tot nu toe deden we alles zelf. Maar nu wordt het tijd dat iemand onze webshop naar een hoger verdiep tilt, zowel op technisch- als op marketingvlak. En daarvoor hebben we jouw creatieve vibes nodig!

 

Job description

Jij bent de online regisseur die alle nieuwe producten van Mme Bovary via een strakke strategie de wereld in stuurt. We denken vooral aan:

1. Het optimaliseren van onze template in Shopify. Jij zorgt dat alles er tiptop uitziet, dat de navigatie handig is, de homepage glinstert, de product pages sprankelen en mobiele gebruikers een even goede service krijgen als desktop gebruikers. Jouw persoonlijke doel: mensen aanzetten tot kopen omdat de webshop nu eenmaal ZO goed in elkaar steekt. Indien nodig codeer je zelf, bijvoorbeeld de feature “aanbevolen producten” op de product pages. Je denkt pro-actief na, doet suggesties en zorgt ervoor dat alles past binnen de stijl van Mme Bovary.

2. Het toevoegen van nieuwe producten op een zodanig creatieve en aantrekkelijke manier dat bezoekers er niet van zouden durven dromen om onze webshop te verlaten zonder iets te kopen. Onze collecties wisselen razendsnel, maar jij behoudt het overzicht. Je maakt product pages aantrekkelijk, je updated de homepage aan de hand van het marketing plan en bekijkt bij elke update kritisch de productcategorieën.

3. Het optimaliseren van onze SEO strategie zodat onze website meer bezoekers trekt, inclusief het instellen en analyseren van Google Analytics. Je exploreert de opties van SEA en social media advertising.

4. Integratie van onze website met social media (Facebook en Instagram) en Mailchimp

5. Met een open mind volgende uitdagingen voor Mme Bovary identificeren en ideeën voor de digitale toekomst van Mme Bovary omzetten in concrete acties. We weten zelf nog niet per sé

wat die toekomst brengt, maar dan denken we bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een blog. Of het uitbreiden van onze website naar andere talen.

Dit zien wij als machtige pluspunten in jou:

- je hebt affiniteit met grafisch design. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een mooie coverfoto in samenspraak met onze fotograaf.

- je hebt affiniteit en/of ervaring met het beheren van social media (vooral Facebook en Instagram).

- je hebt affiniteit en/of ervaring met Mailchimp

Dit alles doe je in samenspraak met onze marketing guru, fotograaf en zaakvoerster. Alles wat je doet past dus binnen een globale strategie en een marketing plan dat je niet zelf hoeft te verzinnen :-)

Een bijzonder veelzijdige functie dus, die we in ons team heel erg zullen waarderen.

Searched Profile

Je hebt zin om in een groeiend en succesvol bedrijf te werken waar je je kan ontplooien en out of the box mag denken.

Je bent een doorzetter en een self-made person. Je vindt het geweldig om je kennis om te zetten in concrete acties met meetbare resultaten waar je trots op kan zijn.

Je gaat constructief om met werkpunten en feedback, en je kan zelf ook op een constructieve manier feedback geven en suggesties voor verbetering doen. Gewoon opdrachten uitvoeren is niets voor jou!

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een positieve energie en je denkt pro-actief mee in alle stappen van het bedrijf.

Je bent perfectionistisch, kritisch, analytisch en een snelle beslisser met de nodige glitter and glam.

Je hebt een positieve kijk op social media, maar je laat je er niet door afleiden.

Een stevige brok als we dit zo teruglezen! Met onze kunstjes op het gebied van webshops en online marketing zijn we half op weg, maar we zoeken jou om van onze online wereld hét visitekaartje te maken waar we allebei fier op zouden zijn!

We offer

Een superleuke functie in een tof bedrijf in volle groei.

Waar jouw kwaliteiten écht worden geapprecieerd.

Waar overleg en communicatie heel erg belangrijk zijn, en eerlijkheid nog het allermeest.

Een functie met een breed spectrum aan taken, waar jouw inbreng belangrijk is.

Een geweldige leerschool want wij doen alles zelf, en hebben toch dezelfde structuur als de grotere spelers op de markt:

Inkoop departement - Productie - Marketing - Sales - Webshop - Groothandel - Klantendienst - Boekhouding ...

Dus mocht je twijfelen of ons bedrijf 'groot' genoeg is ... zouden we je waarschijnlijk antwoorden ...

♥️ This castle has very wide horizons filled with glitter and flying unicorns ♥️

♥️ and people love our place almost as much as we do ♥️

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Schoonheidsspecialiste in Antwerpen

  Beauty Center katia Acosta Internship
  2000 Antwerpen
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • 2017-03-06
  =job.status_text

  Front Desk Officer

  Fosbury and Sons Internship
  2018 Antwerpen
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time