Back to all Student jobs

Thumb

Student job

Gent

Energent cvba

Communicator Wijkwerf

 • Start date
  2019-11-19
 • Schedules
  Weekdays
 • Languages
  Dutch: excellent
 • Driving license required
  No
 • Share this job with friends

Company description

Sinds 2015 organiseert de lokale energiecoöperatie Energent het project Wijkwerf in Gent en omliggende gemeenten. Door middel van een communicatiecampagne in de wijk, meestal in samenwerking met de betrokken gemeente, worden mensen gestimuleerd om hun woning te renoveren.

Mensen die zich aanmelden voor Wijkwerf krijgen van het project een gratis renovatie-advies. Wijkbewoners met interesse om effectief te renoveren, krijgen vervolgens ook offertes, begeleiding op de werf, en hulp bij het aanvragen van subsidies.

In elke wijk gaat Energent met een aantal vrijwilligers op stap van deur tot deur. Om onze communicatiecampagne te versterken, willen we dit traject in de wijk ROOIGEM met een student versterken. 

Job description

Energent zoekt voor het project Wijkwerf (een collectief renovatietraject in de wijk Rooigem) twee enthousiaste en vlot communicerende studenten om mensen te mobiliseren om deel te nemen aan het project. Dit project loopt in samenwerking met de Stad Gent en past in de strijd tegen klimaatverandering, die vereist dat onze woningen zo snel mogelijk beter worden geïsoleerd. Zie achterzijde voor meer info over wijkwerf. 

De student zal bewoners mobiliseren om deel te nemen aan het project, dit door van deur tot deur aan te bellen en bewoners een gratis energie-scan aan te bieden. De student zal een korte uitleg over het project geven, met als doel dat mensen zich aanmelden voor het project. Dit betreft dus geen deur-aan-deurverkoop want je biedt iets aan dat aantrekkelijk is, en bovendien gratis. Stad Gent financiert immers de energie-scan. Onze ervaring is dat mensen over het algemeen vriendelijk reageren op dergelijk aanbod.

Je wordt bij de uitvoering van de job begeleid door een Energent-medewerker. Na verloop van tijd zal je het werk uitvoeren samen met een medestudent.  

Searched Profile

Je communiceert vlot en bent niet bang om ergens aan te bellen.
Je kan dit project enthousiast overbrengen.
Affiniteit met energiebewustzijn, renovatie en/of klimaatopwarming zijn een pluspunt

We offer

Een heel flexibele, enthousiasmerende en maatschappijrelevante studentenjob

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar student jobs