Back to all Student jobs

Thumb

Student job

Brugge

Solar Zonder Grenzen

Hardware & embedded software developer voor smart grids in Afrika

 • Start date
  2017-05-30
 • Schedules
  Weekdays
 • Languages
  Not specified
 • Driving license required
  No
 • Share this job with friends

Company description


Wij installeren zonnesystemen in West-Afrika in dorpen zonder elektriciteit om mensen te helpen met duurzame, fatsoenlijk verlichting en basis elektriciteit. Op die manier geven we ze kansen om kleine ondernemingen op te zetten, te studeren 's avonds, te koken bij beter licht, nachtelijke bevallingen of ingrepen op een betere en gezondere manier uit te voeren, etc. 

We geloven heel hard in sociale economie om mensen in Afrika op een duurzame manier te helpen.

Job description

Om de zonnesystemen in Afrika betaalbaar te maken hebben we ze voorzien van een gsm module en energie meters. De mensen kunnen betalen via SMS en plaatsen zo een bepaalde hoeveelheid energie op hun meter die ze daarna kunnen consumeren. Als hun krediet op 10% komt, krijgen ze een waarschuwingssms en als het krediet volledig op is, slaat de meter af. Op die manier kunnen mensen met kleine bedragen hun zonnesysteem afbetalen. 

We werken op dit moment met drie specialisten aan het systeem. We hebben al vier testsystemen geplaatst in Togo, West-Afrika. Uit de ervaring van die vier testsystemen hebben we enkele verbeteringen opgelijst die we nu moeten uitvoeren aan de elektronica en embedded software. 

Lokaal in Togo hebben we een atelier waar ze zelf lampen, laders en de smart grids produceren. Dat zorgt voor kennisoverdracht, tewerkstelling en lokale herstellingsmogelijkheden.

Searched Profile

Graduaat of industrieel ingenieur elektronica met kennis van Arduino/AVR/Atmel processoren en programmatie. Iemand die zeer 'lean' kan denken. Onze klanten zijn de armste bevolkingsklasse in Togo, het achtste armste land ter wereld. Dus elke eurocent telt.

We offer

 • Door dit project kunt u ervaring opdoen in een niet alledaagse markt.
 • U wordt begeleid door specialisten die 40 jaar ervaring hebben in de grootste bedrijven in België.
 • Indien gewenst kunt u de aanpassingen die u en de andere specialisten hebben doorgevoerd ter plaatse gaan uitleggen in Togo aan onze lokale werknemers die de assemblage van de smart grids doen en de installatie in de dorpen. U kan er een installatie bijwonen in een lokaal dorp en er de lokale cultuur leren kennen.
Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar student jobs