Back to all Student jobs

Thumb

Student job

Sijsele

Oranje vzw

Weekendbegeleider kinderen M/V/X

 • Start date
  Always
 • Schedules
  Weekends
 • Languages
  Dutch: good
 • Driving license required
  Yes
 • Share this job with friends

Company description

Oranje bouwt samen met allerlei organisaties en groepen mensen aan een open en ontvankelijke samenleving waar iedereen een volwaardige plaats kan vinden.

Alle personen met een (vermoeden van) beperking en andere maatschappelijke kwetsbare groepen kunnen met hun vragen bij ons terecht. Wij vinden het belangrijk dat iedereen z'n vraag kan stellen. Oranje is actief op het vlak van ambulante ondersteuning, vrije tijd, wonen, dagbesteding, tewerkstelling, jeugdwerk en vorming.

Om een antwoord te kunnen geven op al die vragen investeren wij in een samenleving waar Oranje deel van uitmaakt. Waar nodig zetten wij in op gespecialiseerde zorg.
Oranje gelooft erin dat iedereen op zijn eigen manier iets kan betekenen in de samenleving. Ieder van ons heeft immers talenten en wij willen alle talenten kansen geven en met elkaar verbinden.

Job description

Samen met je collega’s ondersteun je jongeren en/of kinderen met een beperking. Je bedenkt samen met je team leuke activiteiten en speelt in op het aanbod in de buurt.

Samen creëren we ook een huiselijke sfeer. We gaan zowel voor actieve als rustige activiteiten. Samen naar de winkel, een kookactiviteit, knutselen, ravotten in het bos, zwemmen, op stap naar de boerderij... We maken ook tijd om te luisteren naar individuele vragen zoals een bad, verhaaltjes voorlezen, spelletje...

Samen denken en samen doen is binnen het team cruciaal. Ons doel is jongeren en/of kinderen een leuke tijd te bezorgen en hen ondersteuning op maat te bieden. In de weekends kunnen ouders een gans weekend boeken, maar ook een avond, één overnachting, een dag… Zo ondersteunen we samen gezinnen met een kind met een beperking.

 

Searched Profile

Wie je bent is van even groot belang als je diploma en ervaring. 

Je behaalde een diploma in de sociale sector (leefgroepenwerking, orthopedagogie, onderwijs…). Ervaring is een pluspunt. Ook ervaringen in andere welzijnssectoren dan de gehandicaptensector zijn welkom.

Wij zoeken vooral:

… iemand die zin heeft om in het weekend en in de vakantieperiodes mee te werken in een leuke vakantieomgeving voor kinderen.

… iemand die op een goede/warme manier in contact kan treden met de kinderen/jongeren en hun netwerk.

… iemand die goed is in zelfstandig werken én ook in team kan functioneren.

… iemand met enthousiasme die vlot kan inspelen op de noden van kinderen

… iemand die vlot kan omgaan met feedback van collega’s en ook zelf zijn mening kan geven.

… iemand die graag samenwerkt met vrijwilligers/stagiaires. Je begeleidt en ondersteunt hen op maat.

We offer

 • de zekerheid op een regelmatige tewerkstelling aan de hand van dagcontracten.
 • een goede verloning. Je hebt recht op premies voor slapende nachten, zaterdag- en zondagprestaties.
 • een lange termijnplanning. De plaats en de data van de weekends en midweken zijn minstens 4 maand op voorhand gekend. De weekends starten op vrijdag 17u en eindigen om zondag 18u. Samen met je collega’s wordt het werkrooster opgesteld.
 • een dynamische werkomgeving met heel wat mogelijkheden voor professionele ontplooiing. Via jobrotatie kan je doorgroeien in de organisatie. Oranje investeert in zelfontwikkeling door coaching, vorming, opleiding,...
 • ruimte voor initiatief. Je wordt aangemoedigd om je eigen accent toe te voegen aan de werking. We staan open voor je voorstellen en suggesties.
 • een toffe ploeg collega’s/coördinatoren die elk vanuit hun eigen expertise met jou samenwerken.
 • een organisatie waar deeleconomie en duurzaamheid ingebed is in onze dagelijkse werking. 
 •  
 • Plaats van tewerkstelling: Oedelem (weekendopvang voor kinderen) en Oostende (kinder- en jongerenweken).

 

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar student jobs

 • =job.status_text

  Front desk 10u/week

  SUSHISHOP BRUGGE Student job
  8000 Brugge
  This job has multiple locations
  Study level: Regime: