Retour vers tous les jobs étudiant

Thumb

Job étudiant

bruxelles

Bibliotheken Zonder Grenzen

Animator - Cyber Helden

 • Date de début
  20/09/2020
 • Horaires
  Jours de semaine
 • Langues
  Néerlandais: avancé
 • Permis de conduire requis
  No
 • Partage ce job avec tes amis

Description de l'entreprise

Omdat ongelijkheden betreffende de toegang tot informatie de basis vormen van het grootste onrecht vandaag de dag, werkt Bibliotheken zonder Grenzen in 50 landen aan het bevorderen van de toegang tot informatie, cultuur en onderwijs.

In België concentreren we onze inspanningen op het gebied van onderwijs, een cruciale hefboom voor de emancipatie van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. Wij streven ernaar de sociale ongelijkheden te verminderen door het creëren en overdragen van innovatieve onderwijsinstrumenten en -inhoud, maar ook door het versterken van actoren in het veld door middel van training en ondersteuning van de verschillende ontwikkelingsprojecten.

Description de la fonction

Uw project: Word een Cyber Held! 

De Cyber Helden is een project over digitale geletterdheid  dat sinds oktober 2018 door Bibliotheken Zonder Grenzen wordt uitgevoerd. Onze ambitie is jongeren van 8 tot 14 jaar bewust te maken van de gevaren op het internet. Op dit moment heeft BZG meer dan 400 leerkrachten opgeleid om thema’s zoals cyberpesten, sociale netwerken, internetveiligheid en wachtwoorden, bescherming van de digitale identiteit, mediawijsheid,... op een speelse manier te benaderen in de klas. Dankzij een boeiende eerste jaar zijn vandaag meer dan 20.000 kinderen, echte Cyber Helden geworden. 

Ons doel dit schooljaar is enerzijds om onze impact op de kinderen te vergroten en anderzijds de leerkrachten beter te ondersteunen.  

Voor deze reden zal BZG, vanaf september 2020, schoolbijeenkomsten houden om de kinderen kennis te laten maken met digitaal burgerschap en dit op een speelse manier. 

Missie 

BSF is op zoek naar 5 mensen om een "pool" van Cyber Helden animatoren te creëren voor zijn schoolbijeenkomsten. 

Voor het schooljaar 2020-2021 zijn 55 bijeenkomsten gepland. Zij zullen verspreid worden over heel Vlaanderen en worden georganiseerd door de Learning Facilitator (LF) en haar Program Manager die verantwoordelijk is voor het project Cyber Helden. Uw rol zal zijn om de Learning Facilitator te helpen bij het faciliteren van de bijeenkomsten. Gemiddeld duurt een bijeenkomst, inclusief de reis, een halve dag. Uw inbreng bij de totstandkoming van de inhoud van deze bijeenkomsten wordt overigens gewaardeerd en is welgekomen. 

In geval van COVID-19 maatregelen,  zullen de schoolbijeenkomsten online gegeven worden. (Deze formule is reeds getest door onze Engelse collega's.)  

Ons team is jong en dynamisch waar innovatieve ideën en initiatief wordt gewaardeerd. U wordt gedurende het hele project begeleid en ondersteund door het Bibliotheken Zonder Grenzen team. 

Profil recherché

Uw profiel 

 • U houdt ervan om in het openbaar te spreken 
 • U bent dynamisch en geniet van het contact met kinderen. 
 • U bent opvoeder of heeft een pedagogische achtergrond. 
 • U heeft ervaring in groepsfacilitatie van kinderen en/of enige kennis van theater. 
 • U bent geïnteresseerd in thema’s zoals digitaal burgerschap en veilig surfen. 
 • U bent in bezit van een rijbewijs.  

 

Condities 

Vergoeding: 150 euro bruto per bijeenkomst (Max. Een halve dag) inclusief reiskosten 

Uiterste datum voor het indienen van jouw cv: 15/09/2020 

Nous offrons

Ons team is jong en dynamisch waar innovatieve ideën en initiatief wordt gewaardeerd. U wordt gedurende het hele project begeleid en ondersteund door het Bibliotheken Zonder Grenzen team. 

Postuler à cette offre

Articles qui pourraient t'intéresser

Jobs étudiant similaires

 • =job.status_text

  Femme de ménage à Linkebeek

  Sanfeld Job étudiant
  1630 Linkebeek
  Ce job est disponible dans plusieurs villes
  Niveau d'études: Régime