Retour vers tous les Premiers Emplois

Thumb

Premier Emploi

Bruxelles

SPF Finances - FOD Financiën

Masters juristen voor de AA Fiscaliteit (startbaanovereenkomst)

Description de l'entreprise

Le Service Public Fédéral Finances gère les moyens qui satisfont aux besoins de notre vie en société. Grâce à notre travail, les impôts, droits et taxes sont récoltés de manière correcte et équitable. Nous veillons à ce que ces moyens soient répartis correctement pour réaliser des projets dont les citoyens peuvent profiter : infrastructures, prestations sociales, enseignement, etc.

De FOD Financiën heeft een enorme variatie aan verschillende diensten en levert een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Zo heb je de kans om je kennis en competenties optimaal aan te wenden in een job die jou ligt en waarmee je mee een verschil maakt in de samenleving. We geven onze medewerkers veel vrijheid in de uitoefening van hun vaardigheden.

Description de la fonction

Heb je een masterdiploma in de rechten? Ben je leergierig, verdiep je je graag in Belgische rechtspraak en heb je oog voor detail? Dan pas jij perfect binnen onze expertisedienst Particulieren (P) of KMO bij de Algemene Administratie van de Fiscaliteit. Je krijgt een gerichte opleiding en training on the job door je collega’s om je te helpen bij het uitvoeren van deze taken:

 • Je beheert administratieve en gerechtelijke geschillendossiers.
 • Je formuleert mondelinge en schriftelijke adviezen binnen je vakgebied en je doet aanbevelingen over de toepassing en interpretatie van de reglementering.
 • Je stelt conclusies op voor de Belgische Staat, je volgt nauwgezet hangende gerechtelijke procedures op en vertegenwoordigt (eventueel) de Administratie voor de hoven en rechtbanken.
 • Je krijgt veel informatie om te behandelen. Met het oog op efficiënte en effectieve acties, kan jij adequate conclusies trekken door de juiste informatie op te zoeken en te analyseren.

Fiscaliteit is een materie die continu evolueert, en jij blijft graag op de hoogte van de nieuwste evoluties. Wij voorzien de cursussen, en jij doet aan kennisdeling binnen je team over de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw materie.

Meer info over de jobinhoud?

Marleen SCHOOFS - Centrumdirecteur
Centrum P Leuven

Anja BRIERS - Centrumdirecteur
Centrum KMO Mechelen

Plaats van tewerkstelling

Er zijn 20 vacante plaatsen binnen de expertisediensten in o.a. Brugge, Kortrijk, Gent, Dendermonde, Antwerpen, Brasschaat, Turnhout, Mechelen, Leuven en Halle.

Je wordt tewerkgesteld bij een expertisedienst P of KMO. Hier ben je betrokken bij alle stappen in de behandeling van geschillen. Bij een centrum P spits je je toe op de personenbelasting en bij een centrum KMO verdiep je je in de vennootschapsbelasting, btw-wetgeving en/of personenbelasting.

De Algemene administratie van de Fiscaliteit (AAFisc) garandeert een correcte en gelijkwaardige berekening van de belastingen en voorheffingen die particulieren, KMO’s en grote ondernemingen verschuldigd zijn.

Profil recherché

Vereist diploma: 
Master in de Rechten

Gedragsgerichte competenties

 • Je neemt beslissingen op basis van (on)volledige informatie en onderneemt doelgericht acties om de beslissingen uit te voeren.
 • Je geeft advies geven aan je gesprekspartners en bouwt met hen een vertrouwensrelatie op, op basis van jouw expertise.
 • Je begeleidt interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier. Je geeft steeds een persoonlijke dienstverlening en je onderhoudt constructieve contacten.

Fiscale kennis kunnen we je bijleren, motivatie voor de job niet! Ben je er dus van overtuigd dat je een meerwaarde kan leveren aan onze teams? Solliciteer en overtuig ons van jouw kwaliteiten.

Nous offrons

Wij bieden jou een eerste werkervaring bij de FOD Financiën en een eventueel toekomstig parcours binnen onze organisatie. Je wordt intern opgeleid en krijgt de kans om je regelmatig bij te scholen in fiscale materies. We voorzien verder ook 2 keer per jaar statutaire wervingen voor juristen zodat je ook na je startbaanovereenkomst kan doorgroeien binnen de FOD Financiën.

Je wordt aangeworven als Attaché (niveau  A1) met de bijhorende weddeschaal NA11 via een startbaanovereenkomst tot je 26 jaar.

Minimum aanvangswedde: 37.346, 97 EUR (bruto jaarsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen).

Minimum netto maandwedde: 2.061,29 euro

Postuler à cette offre

Articles qui pourraient t'intéresser

Premiers emplois similaires

 • =job.status_text

  2 System Administrators (FR)

  SPF Finances - FOD Financiën Premier Emploi
  1030 Bruxelles
  Ce job est disponible dans plusieurs villes
  Niveau d'études: Master Régime Temps plein
 • =job.status_text

  Attaché Contrôle Interne (h/f/x)

  Régie des Bâtiments Premier Emploi
  1060 Bruxelles
  Ce job est disponible dans plusieurs villes
  Niveau d'études: Master Régime Temps plein