Retour vers tous les Premiers Emplois

Thumb

Premier Emploi

Bruxelles

SPF Finances - FOD Financiën

System Administrator - Bachelor (startbaanovereenkomst)

Description de l'entreprise


Le Service Public Fédéral Finances gère les moyens qui satisfont aux besoins de notre vie en société. Grâce à notre travail, les impôts, droits et taxes sont récoltés de manière correcte et équitable. Nous veillons à ce que ces moyens soient répartis correctement pour réaliser des projets dont les citoyens peuvent profiter : infrastructures, prestations sociales, enseignement, etc.

De FOD Financiën heeft een enorme variatie aan verschillende diensten en levert een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Zo heb je de kans om je kennis en competenties optimaal aan te wenden in een job die jou ligt en waarmee je mee een verschil maakt in de samenleving. We geven onze medewerkers veel vrijheid in de uitoefening van hun vaardigheden.

Description de la fonction

Heb je een passie voor netwerken, virtualisatie, application servers en/of informatiebeheerssystemen (databanken, content management systemen, Filenet), dan ben je één van de system engineers die we zoeken om te werken aan een betere IT-omgeving voor 24.000 collega’s en voor alle Belgen die gebruik maken van Internet-diensten van de FOD Financiën.

 • Je verzekert de optimale werking van de toepassingen die operationeel zijn op een performante informatica-infrastructuur met een gepaste beschikbaarheidsgraad.
 • Je waakt permanent over de goede werking van alle onderdelen van de informatiesystemen voor de productie en de ontwikkeling teneinde de continuïteit en de kwaliteit van de verwachte diensten te garanderen.
 • Je definieert, implementeert en verzekert de monitoring van de technische aspecten van de informatiesystemen (inclusief aspecten van systeemarchitectuur, netwerken, databanken, programmastructuren).
 • Je verfijnt de parameters voor het afstellen van de exploitatiesystemen, met het oog op een optimaal gebruik.
 • Je bestudeert de werkprocedures, de informatiestromen, de input en de output om alle gegevens te inventariseren en hun relevantie te registreren.
 • Je realiseert een algemeen conceptueel model dat als basis dient voor de verwerking en uitwisseling van geïnformatiseerde gegevens.

Je verzekert de realisatie van de nodige procedures en middelen m.b.t. het veiligheidsbeleid om alle soorten gegevens te beschermen tegen hardware- en andere problemen.

Er zijn minimum 5 vacatures (NL/FR) bij Service Operations van de Stafdienst Informatie – en CommunicatieTechnologie (link is external) (ICT) van de FOD Financiën (link is external) (Koning Albert II-laan 33, 1030 Brussel).

De dienst Service Operations staat in voor de levering en het dagelijks beheer van de infrastructuur en de technische diensten nodig voor de ontwikkeling en levering van business toepassingen. De System engineers zijn verdeeld over 5 teams en houden zich bezig met het ontwerpen en het bouwen van technische services of systemen, het beheersen van de complexiteit en het bewaken van de systeemlevenscyclus bv. network, virtualisation, storage, Bluestack, Filenet, Windows, Linux, WindowsApps, enz…

De Stafdienst ICT staat in voor het verschaffen van een informatiesysteem aan de lijndiensten dat hen in staat moet stellen hun strategische doelstellingen te verwezenlijken. Voor het behalen van deze doelstellingen stelt de business aan het informatiesysteem in meer of mindere mate vereisten volgens een aantal criteria: doelmatigheid, efficiëntie, vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid, conformiteit, betrouwbaarheid.

De Stafdienst ICT verzekert een doelmatige ICT ondersteuning voor alle diensten van de FOD Financiën:

Dit omvat het verwerven en het verzekeren van de beschikbaarheid van infrastructuur, gaande van bureauticamateriaal en randapparatuur over telecommunicatie tot en met serverplatformen.
Het omhelst het verwerven en beschikbaar stellen van aangepaste software, gaande van typische bureauticatoepassingen over generieke software tot en met specifieke bedrijfstoepassingen.
Het is de verantwoordelijkheid van de Stafdienst Informatie- en Communicatietechnologie om de ICT-standaarden en fundamenten te definiëren, uit te bouwen en het respecteren ervan te bewaken.

De FOD Financiën beheert de middelen om aan de collectieve noden van onze samenleving te voldoen. Dat wil zeggen: dankzij ons werk kunnen mensen erop vertrouwen dat belastingen, rechten en taksen op een correcte en rechtvaardige manier worden geïnd. Bovendien zorgen we ervoor dat middelen efficiënt worden verdeeld om dat te realiseren waarvan iedereen in onze samenleving gebruik maakt: infrastructuur, sociale voorzieningen ed. Werken bij de FOD Financiën levert dus een maatschappelijke meerwaarde op.

In de grote en diverse organisatie die de FOD Financiën is, zijn het onze medewerkers, gemotiveerde en competente mensen, die het verschil maken. Hun talenten zetten ze dagelijks in om bij te dragen tot de doelstellingen. Gedreven gaan ze ervoor om integer, dienstbaar en correct hun opdrachten te vervullen.

Profil recherché

Vereist diploma: 
Bachelor

Nous offrons

-

Postuler à cette offre

Articles qui pourraient t'intéresser

Premiers emplois similaires

 • =job.status_text

  COLLABORATEUR ICT SERVICEDESK

  AFCN Premier Emploi
  1000 Bruxelles
  Ce job est disponible dans plusieurs villes
  Niveau d'études: Tous niveaux d'études Régime Temps plein