Retour vers toutes les offres de stages

Thumb

Stage

Brussel

Dokters van de Wereld België

Stage Vertaler

Description de l'entreprise

CONTEXT

Dokters van de Wereld maakt deel uit van het internationale Médecins du Monde-netwerk. Als onafhankelijke medische ngo komen we in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid voor iedereen, met als belangrijkste speerpunt zorg voor kwetsbare groepen die uit de reguliere zorgboot vallen.

Naast zorg verlenen, werken we ook actief financiële, culturele en geografische obstakels weg waardoor mensen moeilijk aan zorg geraken.

Zowel in België als in de rest van de wereld verlenen we zorg aan mensen die er anders geen toegang toe zouden hebben. Dat doen we op vijf fronten: mensen aan de rand van de samenleving (mensen zonder papieren, daklozen, druggebruikers en sekswerkers), kinderen in kwetsbare situaties, vrouwen (in hun strijd voor zelfbeschikkingsrecht, voor gelijkheid en tegen seksueel geweld), mensen onderweg of op de vlucht en slachtoffers van humanitaire crisissen en gewapende conflicten.

Drie pijlers liggen telkens aan de basis van onze missies:

Zorgen: we verlenen zorg aan mensen die hier anders geen toegang toe zouden hebben
Begeleiden: we helpen mensen niet alleen om hun lot te verbeteren maar begeleiden hen ook om op eigen kracht duurzame verandering mogelijk te maken die een langetermijn effect heeft op hun levensomstandigheden
Getuigen: we blijven niet stil toekijken. Onze ervaring en aanwezigheid op het terrein geven ons een unieke positie om inbreuken op de menselijke waardigheid openbaar te maken met feiten, cijfers en verhalen. Zo schudden we lokale, regionale en (inter)nationale spelers wakker om hun verantwoordelijkheid opnemen

Deze 5 essentiële waarden vormen de ruggengraat van onze werking en missies: Sociale rechtvaardigheid, Engagement, empowerment, evenwicht, onafhankelijkheid.

WAT DOET DOKTERS VAN DE WERELD IN BELGIË?

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.

Description de la fonction

DE ESSENTIE

Binnen het departement Communicatie en Fondswerving van Dokters van de Wereld zal de stagiaire een team van 6 teamleden vervoegen en zal hij/zij deelnemen aan alle taken en activiteiten van het departement.

TAKEN                                  

 • Vertalen (drietalig: Frans, Nederlands en Engels), creëren en corrigeren van teksten
 • Het opzetten en opvolgen van marketingcampagnes voor fondsenwerving (zowel offline als online, sociale media, events, door to door, télémarketing, direct mailing enz.)
 • Deelname aan en inbreng bij vergaderingen van het departement Fondsenwerving & Communicatie
 • Dagelijkse ondersteuning in tal van administratieve klussen (beheer van de database, contact met de donateurs: online en offline, per telefoon)

Profil recherché

Stage in het kader van uw studies met een verplichte stageovereenkomst.
Bij voorkeur hogere studies in Communicatie, Journalistiek, Taalkunde of vergelijkbaar
Uw sterke punten zijn: autonomie en voeling met de projecten van DvdW
Informatica: Office 365
Talen: moedertaal Nederlands en een goede kennis van het Frans is vereist

Beschikbaarheid: Stage voor minstens drie maanden, full time

Nous offrons

Een concrete ervaring, actief en afwisselend door deelname aan alle missies en alle stappen in het project, wat u toelaat om verantwoordelijkheid te nemen in een professionele omgeving;
een leeromgeving in een internationale solidariteits-ngo;
gestructureerde opleiding, omkadering en opvolging;
integratie in een enthousiaste, professionele ploeg;
vergoeding van transportkosten (beperkt tot het Belgisch grondgebied).

Dokters van de Wereld betaalt geen verplaatsingskosten voor onderhoud en formaliteiten of kosten voor verblijfsvergunning.

GEÏINTERSSEERD ?

Stel je kandidaat door onderstaand formulier in te vullen.

Enkel weerhouden kandidaten zullen gecontacteerd worden.

Ontzettend bedankt voor je interesse in Dokters van de Wereld. Wij wensen je heel veel succes in je verdere zoektocht.

Wij behouden ons het recht om de aanwerving voor deze vacature af te sluiten vóór de aangegeven deadline waarop alle kandidaturen in ontvangst moeten zijn.

Postuler à cette offre
Uniquement pour étudiants de l'enseignement supérieur

Articles qui pourraient t'intéresser

Stages similaires

 • =job.status_text

  Administrative Assistant/Receptionist

  European Policy Centre Stage
  1000 Bruxelles
  Ce job est disponible dans plusieurs villes
  Niveau d'études: Bachelier Régime Temps plein
 • =job.status_text

  Stage en communication digitale

  Pour la Solidarité Stage
  1060 Bruxelles
  Ce job est disponible dans plusieurs villes
  Niveau d'études: Tous niveaux d'études Régime Temps plein
 • =job.status_text

  Stagiaire Employer Branding

  SPF BOSA (Stratégie et Appui) Stage
  1000 Bruxelles
  Ce job est disponible dans plusieurs villes
  Niveau d'études: Tous niveaux d'études Régime Temps plein