Retour vers toutes les offres de stages

Thumb

Stage

Brussel

Departement Werk en Sociale Economie

Stagiair Personeel & Organisatie

Description de l'entreprise

Het Departement Werk en Sociale Economie staat in voor de beleidsontwikkeling, de handhaving en de evaluatie van de beleidsuitvoering van het Vlaamse beleid voor Werk en Sociale Economie.

Daarnaast is haar opdracht het duurzaam ondersteunen, versterken en stimuleren van de werkgelegenheid in de reguliere sector, de non-profit sector en in de sociale economie in Vlaanderen.

Zij voert door middel van labeling, erkenningen, vergunningen, subsidie- en andere maatregelen, de programma's betreffende de bevordering van de werkgelegenheid uit die de Vlaamse Overheid beslist.

Het departement bestaat uit 6 afdelingen, namelijk Algemene Diensten, Juridische Diensten en Erkenningen, Werkgelegenheidsbeleid, Sociale Economie en Duurzaam Ondernemen, Toezicht en Handhaving, ESF (Europees Sociaal Fonds).

Description de la fonction

Wij bieden een stage aan voor studenten personeelswerk/ human resources binnen de Strategische Managementcel van de Afdeling Algemene Diensten.

In deze Strategische Managementcel wordt alles van ICT, communicatie, personeel en organisatie gebundeld. De student zal voornamelijk worden ingezet op het P&O-luik, binnen een team met enthousiast HR- en communicatie-experten. Zij laten jou kennismaken met de brede waaier aan verantwoordelijkheden die binnen dit team worden opgenomen, met accent op de materie Personeel & Organisatie.

Van de student wordt verwacht dat hij/ zij, onder begeleiding van de verantwoordelijke personeel en organisatie, een HR-thema opneemt en hierrond een rapport, draaiboek, advies of proces uitwerkt.  Dit kan gaan over onthaal, loopbaan, vorming, diversiteit en gelijke kansen, welzijn en preventie, enz. Het thema wordt bepaald naargelang de prioriteit op het moment van de stage. We proberen om in de mate van het mogelijke ook rekening te houden met de interesse van de stagiair.
Daarnaast wordt er van de stagiair verwacht dat - in de mate van het mogelijke - deelgenomen wordt aan HR-overlegmomenten en de dagelijkse P&O-werking (en eventueel breder de dagelijkse werking van het team HR & Communicatie).

Profil recherché

De stagair die wij zoeken is

- een toegewijde compagnon met zin voor verantwoordelijkheid

- een initiatiefnemer die zijn of haar tanden in een project kan vastbijten

- een discrete vertrouweling

- een teamplayer met vleugje humor

Nous offrons

Wij bieden een stage binnen een enthousiast team van experten, waar je op sleeptouw zal genomen worden bij de dagelijkse bezigheden en projecten. Daarnaast krijg je de ruimte om - naast de stageopdracht - ook zelf initiatief te nemen om opdrachten op te nemen, naargelang jouw interesse, zolang deze betrekking hebben op de materie Personeel & Organisatie.

Je krijgt ook de mogelijkheid om even te proeven van de andere materies die binnen het team worden opgenomen (interne communicatie, externe communicatie, informatie- en kennisbeheer).

Neem contact op met ons en hoor welke boeiende stage jou te wachten staat!

Postuler à cette offre
Uniquement pour étudiants de l'enseignement supérieur

Articles qui pourraient t'intéresser

Stages similaires

 • =job.status_text

  Stage Assistant(e) RH - Siège

  Médecins du Monde Belgique Stage
  1210 Bruxelles
  Ce job est disponible dans plusieurs villes
  Niveau d'études: Tous niveaux d'études Régime Temps plein