Retour vers toutes les offres de stages

Job placeholder

Stage

ANDERLECHT

Groep INTRO

Vormingsgever-begeleider voor de bouwopleidingen

Description de l'entreprise

Samen met medewerkers, partners en bedrijven maken we bij Groep INTRO werk van persoonlijke groei. We doen dit via arbeid, vorming en begeleiding.

Groep INTRO organiseert i.s.m. Actiris verschillende bouwopleidingen, erkend door VDAB. 

De opleidingen worden voorafgegaan door een module BouwBAD, waarbij via een assessment de competenties van de deelnemers in kaart worden gebracht. Op het einde van de BouwBAD, die een  5-tal weken duurt, kunnen de kandidaten doorstromen naar de kwalificerende opleiding of worden ze onmiddellijk begeleid naar stage of werk.

De kwalificerende opleidingen zijn voltijds - 5 dagen per week (vrijdag tot 12u30) Daarna volgt nog gedurende 3 weken een VCA-cursus (veiligheid in de bouw) in combinatie met voorbereiding van de stage en begeleiding naar werk. 

Description de la fonction

Als vormingswerker/begeleider ben je verantwoordelijk voor het opzetten, de praktische uitvoering en evalueren van vormingsmodules .Een breed interesseveld, voeling met de doelgroep en een onderbouwde didactische aanpak zijn sleutels tot een geslaagd vormings- en begeleidingstraject. Naast het groepswerk ben je ook individueel een aanspreekpunt binnen het groeitraject van de deelnemer. 

 

Van iedere medewerker bij Groep INTRO  wordt verwacht dat hij gelooft in de persoonlijke groeimogelijkheden van iedere deelnemer en dat hij daar met een authentieke betrokkenheid als persoon en begeleider aan mee werkt. Daartoe zal iedere begeleider een situationele begeleidershouding aannemen die aansluit bij de doelgroep en de context. Kenmerken van de verwachte grondhouding t.a.v. deelnemers - positieve ingesteldheid, geloven dat elke deelnemer groei- en ontplooiingskansen heeft; van daaruit willen vertrekken, eerder dan vanuit de beperkingen - de voorbeeldfunctie waar maken - bereid zijn met deelnemers te werken ongeacht hun herkomst, geloof, ideologische overtuiging,… - respect voor de persoonlijke integriteit en de privacy van de deelnemer Kenmerken van de verwachte grondhouding t.a.v. de collegae en de eigen persoon - gericht zijn op en geloven in de meerwaarde van samenwerken

Profil recherché

Begeleider  - vormingswerker -trajectbegeleider - coach

Nous offrons

Stage met mogelijkheid om coaching van deelnemers te uitoefenen , taalcursus ( Nederlands)  , ondertseuning Informatica , remediering rekenen  , algemen vorming ui te oefenen in een motiverende sfeer. , open voor diversiteit , met kansen voor iedereen.

Postuler à cette offre
Uniquement pour étudiants de l'enseignement supérieur

Articles qui pourraient t'intéresser