Terug naar alle startersjobs

Thumb 0610bafa3238210548c848355a5c97c89ad2652f

Startersjob

Brussels

Selor

Coördinator organisatiestrategie (m/v/x)

Bedrijfsomschrijving

Selor is de HR-partner voor meer dan 150 verschillende overheidsdiensten.

Selor rekruteert hoofdzakelijk medewerkers voor de federale overheid, maar ook voor de gemeenten en regio’s.

Daarnaast organiseert Selor ook testen voor de veiligheid- en bewakingssector en taaltesten.

Je vindt een grote waaier van vacatures op www.selor.be. Elke vacature blijft gemiddeld 17 dagen online en wekelijks worden er nieuwe gepubliceerd.

Registreer je eerst in Mijn Selor. Daarna kan je solliciteren voor een aanbieding die jou interesseert en waarvoor je in aanmerking komt.

We analyseren je profiel en je legt enkele testen af om te zien of je de nodige competenties hebt om de functie uit te oefenen.

Regelmatig zijn er vacatures die openstaan voor laatstejaarsstudenten. Aarzel dus niet om nu al een Mijn Selor-account te openen. 

Functieomschrijving

Er zijn 2 plaatsen bij de dienst Strategie en Innovatie, van de Federale Pensioendienst (Zuidertoren, 1060 Brussel).

De Dienst Strategie en Innovatie ondersteunt het management bij het uittekenen van de visie en de organisatiestrategie en werkt deze verder uit in strategische documenten (zoals de Bestuursovereenkomst en het Bestuursplan). De dienst waakt vervolgens over de operationalisering van de vastgelegde strategie binnen de organisatie. Hiertoe coördineert hij transversale initiatieven met het oog op een continue verbetering (zoals BPM en Total Quality Management), coördineert hij het change management en verzekert hij de opvolging van de performantie en de doelstellingen (Business Intelligence en semestriële opvolgingsrapportering van de bestuursovereenkomst).

U wordt tewerk gesteld in de dienst Strategie en Innovatie en vervoegt daar een jong en dynamisch team dat momenteel uit 5 medewerkers bestaat. Als geboren organisator en coördinator ondersteunt u het management bij het uittekenen van de langetermijnstrategie en het opvolgen van de organisatiedoelstellingen. U bent een uitstekend communicator: u staat continu in contact met de verschillende departementen van de Federale Pensioendienst (zowel met de medewerkers als met de verantwoordelijken) en bent in staat het topmanagement te overtuigen. 

De volgende taken behoren tot jouw missie:

 • Je werkt mee aan het uittekenen van de strategische langetermijnvisie van de organisatie (via ondermeer het uitvoeren van benchlearnings en het begeleiden van workshops) en je ondersteunt het management bij het vertalen hiervan naar operationele acties. Vanuit die optiek ben je mee verantwoordelijk voor de redactie van de bestuursovereenkomst met de Staat en het managementplan. Bij de inhoudelijke uitwerking heb je de mogelijkheid eigen ideeën en zienswijzen aan te brengen.
 • Je werkt mee aan het identificeren van kritieke succesfactoren (KSF) en het vastleggen en documenteren van sleutelperformantie-indicatoren (KPI) om de prestaties van de organisatie op te volgen. Je ondersteunt de departementshoofden bij het doorvertalen van deze strategische indicatoren naar een tactisch en operationeel niveau en je ontwikkelt rapporten (zoals scorecards) die het top- en middle management inzicht geven in de werking van de organisatie en stelt op basis hiervan verbeteracties voor.
 • Je werkt mee aan de evaluatie van de organisatiedoelstellingen. Hiervoor maak je ook gebruik van een participatieve aanpak waarbij de medewerkers via groepssessies de mogelijkheid krijgen om de organisatiewerking te beoordelen en zelf verbetervoorstellen te doen (bijvoorbeeld via LEAN-methodiek en CAF-methodiek).
 • Je doet voorstellen om de organisatieprocessen en -structuur efficiënter te organiseren en je ondersteunt de verschillende departementen bij het uittekenen en opvolgen van hun processen. Je werkt hiertoe de nodige op de organisatie afgestemde methodieken inzake BPM (Business Process Management) en templates uit.

Profiel

Diploma master behaald in de humane en sociale wetenschappen.

We bieden aan

Voordelen

 • mogelijkheid tot het verwerven van een tweetaligheidspremie
 • uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)
 • gratis hospitalisatieverzekering
 • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
 • voordelen en interessante aanbiedingen via de Fed+-kaart
 • mogelijkheid voor een fietsvergoeding
 • allerlei sociale voordelen
 • gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
 • bedrijfsrestaurant tegen democratische prijzen
 • kinderopvang tijdens de schoolvakantie
 • glijdende werkuren in een 38-uren week.
 • minimum 26 verlofdagen per jaar.
 • mogelijkheid tot telewerk na stage.
Solliciteer nu voor deze job

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn

Vergelijkbare startersjobs

 • 2018-08-10
  =job.status_text

  HR consultant (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1060 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds