Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Brussel

Nationale Bank van België

Financieel assistent (V/M/X) - bachelor

Bedrijfsomschrijving

De Nationale Bank van België (NBB) is de centrale bank van België en is gevestigd in hartje Brussel. Ze voert binnen de economische sector taken van algemeen belang uit. Bij de NBB leggen we onder andere de fundamenten voor de toekomst, waken we mee over de financiële stabiliteit van de Belgische economie en zorgen we mee voor de implementatie van het Europees monetair beleid.

De NBB is zowel nationaal als internationaal werkzaam. Ze verzamelt een grote hoeveelheid aan financiële en statistische informatie, heeft operationele verantwoordelijkheden in de financiële markten en voert diverse analyses en controles uit op deze markten en op de instellingen die er in actief zijn.

Om deze taken uit te voeren, zijn we voor verschillende van onze diensten op zoek naar bachelors (V/M/X) met een passie voor economie en/of financiën.

Zoek je een eerste job of heb je al enige ervaring in de financiële sector? Wil je graag je talenten inzetten voor een maatschappelijk interessante organisatie? Wij ontmoeten je graag!

Functieomschrijving

 • financiële en economische gegevens verzamelen, contacten met ondernemingen en rapporterende personen onderhouden en de geldigheid en correctheid van deze verkregen informatie verzekeren voor de productie van statistische aggregaten of prestatie-indicatoren
 • het opstellen van de jaarrekening van de NBB in overeenstemming met haar specifieke wettelijke kader om de rapportering aan de verschillende belanghebbenden te kunnen verzekeren (Directiecomité, organen, aandeelhouders, Europese Centrale Bank, FOD Financiën...)
 • analyses uitvoeren van de financiële situatie van ondernemingen met de focus op het bedrijfsmodel, de solvabiliteit, de liquiditeit en overige financiële risico’s en hierover terugkoppelen naar de bevoegde analisten en de onderzochte ondernemingen
 • operationele taken uitvoeren, onder meer in het kader van het monetair beleid of het betalingsverkeer
 • deelnemen en/of meewerken aan (inter)nationale werkgroepen behoort tot de mogelijkheden.

Profiel

 • je beschikt over een bachelordiploma (of behaalt dit binnenkort) in financiën, boekhouding, economie of in een andere richting, aangevuld met relevante werkervaring
 • je bent geboeid door de financiële wereld en het bedrijfsleven
 • je bezit een goede kennis van de gebruikelijke Office-toepassingen (Excel, Word, Outlook en PowerPoint); interesse hebben in specifieke IT-toepassingen is een troef
 • je hebt minimum een basiskennis van de beide landstalen en van het Engels
 • je hebt een analytisch karakter en goede synthesecapaciteiten
 • je bent leergierig en gemotiveerd
 • je bent gestructureerd, stipt en nauwkeurig
 • je kan goed communiceren en bent stressbestendig en assertief.

We bieden aan

Gelieve hier onze arbeidsvoorwaarden te bekijken.

Kazi vacature scan

Dit zijn de waarden en teamrollen die voor deze vacture belangrijk zijn. Doe onmiddellijk de Kazi-test om te zien of deze bij jou aansluiten.

Teamrollen

Doelgerichte uitvoerder
Een doelgerichte uitvoerder focust op het vinden van oplossingen en het bereiken van de gestelde doelen. In een groep is hij/zij geneigd om te focussen op wat er moet gebeuren op korte termijn.
Teamspeler
Een teamspeler kan betrokkenheid en actie van elk teamlid verkrijgen en werkt graag en goed samen in een team, waarbij hij/zij oog heeft voor sfeer en vertrouwen.

Werkwaarden

Harmonieus
In deze job dient de medewerker procedures, afspraken of werkwijzen nauwkeurig na te leven. Er is een duidelijke taakomschrijving en de medewerker ontvangt regelmatig feedback over zijn/haar prestaties door middel van gestructureerd overleg. De medewerker heeft voornamelijk contacten binnen de eigen organisatie en deze zijn informeel van aard.
Accuraat
In deze job staat nauwkeurigheid en accuraat werken voorop.

Solliciteer nu voor deze job

Meer info over het bedrijf

Vergelijkbare startersjobs

 • =job.status_text

  Office assistant

  Protect nv Startersjob
  1080 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Employé polyvalent (H/F)

  DME Change Startersjob
  1000 BRUXELLES VILLE
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Adviseur Bank en Verzekeringen

  BNP Paribas Fortis Startersjob
  1950 Kraainem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Account Officer (V/M/X)

  Nationale Bank van België Startersjob
  1000 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds