Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Brussels

Departement Mobiliteit en Openbare Werken

HR-consulent | Selectieverantwoordelijke

Bedrijfsomschrijving

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Functieomschrijving

Ben je gebeten door rekrutering en selectie en hou je van menselijke contacten? Ga je graag kwalitatief en organisatorisch te werk? Hou je ervan om op zoek te gaan naar de geschikte kandidaat voor een vacature? Dan is de job als selectieverantwoordelijke misschien wel iets voor jou!

 • Als selectieverantwoordelijke ga je op zoek naar gemotiveerde en competente kandidaten om vacatures binnen het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken in te vullen. Dit kan gaan over zowel externe als interne aanwervings- of bevorderingsprocedures.
 • Je overlegt met de wervende afdeling en maakt afspraken over het functieprofiel, de wervingskanalen, de selectiestappen en timing, … 
 • Je screent cv’s en motivatiebrieven, zet de juiste selectiemethodieken en testen in en neemt gedragsgerichte interviews af, samen met een aantal juryleden uit de wervende afdeling. Je geeft een duidelijk advies bij de keuze van de meest geschikte kandidaat voor de functie.
 • Je werkt actief mee aan imago- en rekruteringsacties via onder andere sociale media (vooral Linkedin), websites, advertenties en banners, jobbeurzen,…
 • Daarnaast krijg je op termijn ook de kans je in andere HR-domeinen te verdiepen. Zo bied je bijvoorbeeld ondersteuning aan de uitvoering van HRM projecten op het gebied van functieclassificatie, retentie, development centers…
 • Je plaats van tewerkstelling is Brussel (vlakbij het Noordstation), maar werkbezoeken aan de diverse locaties over heel Vlaanderen komen regelmatig voor, voornamelijk in de regio Antwerpen en Brussel. De meeste locaties zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (ligging vlak bij treinstation), voor werkbezoeken aan locaties die minder goed bereikbaar zijn gebruik je een dienstwagen.

Profiel

 • Je hebt een bachelordiploma bij voorkeur in sociaal werk (optie personeel) of in de toegepaste psychologie. Laatstejaarsstudenten (schooljaar 2019-2020) komen ook in aanmerking.
 • Je hebt minimaal een eerste aantoonbare, professionele of stage-ervaring in een rekruterings- en/of selectiecontext (STAR, assessment center, arbeidsmarktcommunicatie, search, …).
 • Ervaring met afname van competentiescreenings/assessment centers (redeneeroefeningen, persoonlijkheidsvragenlijsten, simulatieoefeningen, STAR-methodiek …) is een troef
 • Je bent bereid om je te verdiepen in de specifieke regelgeving rond rekrutering en selectie binnen de Vlaamse overheid (Vlaams Personeelsstatuut) en je blijft voortdurend op de hoogte van de evolutie binnen het ruimere HR domein talentmanagement, loopbaanontwikkeling, …
 • Je bent vertrouwd met sociale media en kan deze kanalen inzetten voor (proactieve) rekrutering
 • Je bent je bewust van nieuwe HR-trends

We bieden aan

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 2.372,59 (0 jaar ervaring - salarisschaal B111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Kazi vacature scan

Dit zijn de waarden en teamrollen die voor deze vacture belangrijk zijn. Doe onmiddellijk de Kazi-test om te zien of deze bij jou aansluiten.

Teamrollen

Creatieveling
Een creatieveling denkt out of the box. Ze zijn expert met betrekking tot de kwestie en ijveren voor vernieuwing. In een groep komen ze met creatieve oplossingen voor bestaande problemen.
Netwerker
Een netwerker brengt het team naar buiten en legt zeer vlot contacten met personen buiten het team om resultaten te verkrijgen of bekend te maken.

Werkwaarden

Harmonieus
In deze job dient de medewerker procedures, afspraken of werkwijzen nauwkeurig na te leven. Er is een duidelijke taakomschrijving en de medewerker ontvangt regelmatig feedback over zijn/haar prestaties door middel van gestructureerd overleg. De medewerker heeft voornamelijk contacten binnen de eigen organisatie en deze zijn informeel van aard.
Mensgericht
In deze job heb je veel contacten. Het is dan ook belangrijk dat de medewerker zich kan inleven in de ideeën en gevoeligheden van anderen. Als resultaat van zijn/haar werk ziet de medewerker het eindproduct of de uiteindelijk geleverde dienst en kan hij/zij betekenisvol zijn voor mensen buiten de organisatie.

Solliciteer nu voor deze job

Meer info over het bedrijf