Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Mechelen

Sales Practice

Inside Sales IT Sector

Bedrijfsomschrijving

In a B2B environment, mass marketing is often not very effective. You need to speak to your customers directly and follow-up thouroughly. That means that classic telesales or simply generating appointments or finding leads will not give you the desired result.

Sales Practice helps its customers:

 • Generate, qualify and nurture business leads and bring you to the customer to close the deal. This can be done in our office or with the customer on site. 
 • Act as your sales representative or Accountmanager
 • Organise or re-organise their sales organisation
 • Implement the necessary processes, minimizing churn in the sales cycle and help you automate this in your CRM environment

We have a strong experience in IT and professional services related businesses.

We also train new starters and place them in a salesteam that needs extra help in secondment. 

The Sales Practice co-workers are cared for: these are talented people. Talent needs to be nurtured and even challenged at times. Talent also needs success to grow strong. Success is a team effort. We support our team with all kinds of training and coaching from people who still do a sales job on a daily basis.

Functieomschrijving

Job inhoud

 • Wil jij werken in een vernieuwende sector zoals IT?
 • Ben jij een relatiebouwer die met klanten een inhoudelijk gesprek kan voeren?
 • Wordt jij gemotiveerd door het behalen van successen in teamvorm?
 • Wil je continu kunnen bijleren en een echte carrière uitbouwen als commerciële kracht?
 • Dan is er misschien plaats voor jou bij Sales Practice!

Sales Practice levert sales as a service aan bedrijven in de IT sector. Het grote verschil met de gekende telesales bureaus is dat Sales Practice niet gaat voor de one-shot deal, wij doen geen korte termijn projecten met als doel zo veel mogelijk afspraken te maken, wij gaan niet pushen bij onze klanten.

Wij zijn het verlengde van de sales afdeling van onze klant. Wij zoeken naar korte en lange termijn opportuniteiten en volgen die voor onze klanten op tot het einde van het traject.

Wat doet een Inside Sales bij Sales Practice

Als inside Sales speel je bij Sales Practice een fundamentele rol in het bereiken van onze uitdagende ambities betreffende omzetgroei voor onze klanten. Je moet je comfortabel voelen bij het contacteren van klanten, samen werken met Channel Partners, interesse vinden bij de klant en opportuniteiten kwalificeren.

Om die doelen te bereiken, onderneem je de volgende acties:

 • Opstellen van markt segmenten, je segment leren begrijpen en de belangrijke contactpunten definiëren
 • Opvolgen van lopende leads en actief contact nemen met je target audience om nieuwe opportuniteiten te vinden
 • Netwerken bij aan jou toegewezen accounts. Je leert zelf steeds meer mensen kennen.
 • Je leert de aanbiedingen kennen van de IT bedrijven die we vertegenwoordigen. Gezien Sales Practice niet met telesales scripts werkt, is het van belang dat je zelfstandig een gesprek kan voeren over de issues van de klant.

Profiel

Wie kan hier succesvol zijn

Het is van belang dat je volgende kwaliteiten bezit:

 • Ervaring is niet vereist. Wij leiden je verder op. Je moet er vooral zin in hebben.
 • Sterke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels (Frans is een duidelijke meerwaarde). Het gaat over spreken en schrijven, maar nog belangrijker over luisteren.
 • Je bent een volhouder en sterk georganiseerd. Je kan prioriteiten zetten en je tijd efficiënt beheren.
 • Je hebt een bachelor of master diploma, of je kan ervaring voorleggen
 • Je leert snel. Je moet de offerings van IT bedrijven kunnen bevragen en overbrengen bij klanten.

We bieden aan

​Wat kan Sales Practice jou bieden

We vragen wel wat van onze medwerkers, maar we stellen daar veel tegenover:

 • Een uitdagende job waar je continu bij leert en dit in één van de meest moderne sectoren
 • Een flexibele werkomgeving: al onze applicaties draaien in de cloud, wat je toestaat om deeltijds vanuit je thuiskantoor te werken na je inwerkperiode.
 • De beste opleiding en coaching gegeven door mensen met meer dan 20 jaar ervaring in de job en de sector
 • Vooruitzicht op een stevig uitgebouwde carrière in een sector met hoge toegevoegde waarde. Je start aan de basis en kan op termijn uitgroeien naar Teamleader, Accountmanager en op lange termijn zelfs Sales Manager.
 • Een markt conform salaris en extralegale voordelen. Succesvolle medewerkers kunnen na enige tijd ook een bonus verdienen.

Kazi vacature scan

Dit zijn de waarden en teamrollen die voor deze vacture belangrijk zijn. Doe onmiddellijk de Kazi-test om te zien of deze bij jou aansluiten.

Teamrollen

Doelgerichte uitvoerder
Een doelgerichte uitvoerder focust op het vinden van oplossingen en het bereiken van de gestelde doelen. In een groep is hij/zij geneigd om te focussen op wat er moet gebeuren op korte termijn.
Visionair/strateeg
Een visionair/strateeg heeft een duidelijke visie over de toekomst en de richting die men uit moet. In een team neemt hij/zij de taken die de groep doet kritisch onder de loep met betrekking tot lange termijn relevantie.

Werkwaarden

Mensgericht
In deze job heb je veel contacten. Het is dan ook belangrijk dat de medewerker zich kan inleven in de ideeën en gevoeligheden van anderen. Als resultaat van zijn/haar werk ziet de medewerker het eindproduct of de uiteindelijk geleverde dienst en kan hij/zij betekenisvol zijn voor mensen buiten de organisatie.
Ambitieus
In deze job is het belangrijk om je regelmatig bij te scholen. Hierdoor kan de medewerker zich verder ontwikkelen en ontstaan er doorgroeimogelijkheden, zowel binnen de functie als naar een andere functie. Er is een grote vrijheid in de volgorde waarin de taken kunnen uitgevoerd worden.

Solliciteer nu voor deze job

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn