Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Brussels

EDF Luminus

Intraday – Day Ahead Power & Gas Optimizer (m/f)

Bedrijfsomschrijving

Onze 1600 medewerkers zetten zich elke dag in om van EDF Luminus de eerste energiepartner van onze klanten te maken die hen vooruitgang en comfort biedt dankzij onze 5-sterrenservice, onze innoverende en duurzame oplossingen, de wereldwijde expertise van EDF en onze sterke lokale verankering. #Power2Progress We investeren in de productie van hernieuwbare energie en in energie-efficiëntiediensten om de klimaatopwarming te bestrijden en onze klanten te helpen hun energiefactuur te verminderen. Tot slot ontwikkelen we oplossingen rond flexibiliteit om het evenwicht tussen vraag en aanbod te bevorderen en bij te dragen aan de bevoorradingszekerheid.

Functieomschrijving

MISSION

Binnen het 24/7-team alle operationele taken uitvoeren in het kader van de Intraday – Day-Ahead optimalisatieactiviteiten van de elektriciteits- en gasportfolio van EDF Luminus. Op deze manier draag je bij tot het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen en in het bijzonder de doelstellingen van B2B & Optimization in het kader van het risicobeleid en overeenkomstig de andere relevante bedrijfsbeleidslijnen (bv. gedragscode, delegatie van bevoegdheden, kredietbeleid).

TASKS

 • Het uitvoeren van alle taken van het Intraday – Day-Ahead elektriciteits- en gasoptimalisatieteam; dit omvat een optimaal beheer van alle open posities waarbij rekening wordt gehouden met alle bijbehorende (technische, economische of regelgevende) verplichtingen op het vlak van Intraday – Day-Ahead.
 • Alle operationele taken uitvoeren in overeenstemming met de gedefinieerde strategieën om:
 • de power programma’s van EDF Luminus productie eenheden te optimaliseren;
 • de weer-, volume- en prijsrisico’s te beheren: in evenwicht brengen van de gas en elektriciteit portfolio’s (elektriciteit- en gasverbruik van onze klanten, productiepunten zoals wind);
 • de onevenwichtskosten voor gas en elektriciteit te reduceren;
 • grensoverschrijdende capaciteiten te optimaliseren: arbitrage van de geografische spreads (tussen België, Frankrijk en Nederland, zowel voor elektriciteit als gas);
 • de gasopslagrechten te beheren volgens de door Medium Term Optimisation ploeg bepaalde strategieën;
 • deze taken te verwezenlijken door middel van een optimale planning van alle assets, nominaties bij Elia en Fluxys (en andere TSO’s indien nodig), marktverhandelingen op de verschillende elektriciteits- en gasuitwisselingsplatformen (Belpex, Epex, APX-Endex, …) evenals afspraken met derden (OTC), onder exclusiviteit met EDFT voor standaard transacties.
 • Deelnemen aan het 24/7 team en organisatie van de werktijden van de 8 operatoren, zodat de dienst de klok rond bezet is, bijvoorbeeld elke dag twee operatoren van 18.30 tot 9.30 uur en 1 operator 's nachts.
 • Meewerken aan testing fases van projecten op het vlak van ST-optimalisering met het oog op betere tools, modellen en processen en zo zich te aligneren op nieuwe strategieën, redeneringen en gedragen te volgen.
 • Regelmatig deelnemen aan het bijwerken van onze documentatie en aan het specifieke opleiding programma voorzien om shifter alignering te verzekeren qua operationele, strategische, contractuele en financiële aspecten van onze optimalisatie activiteiten (Operational excellence).
 • Voortdurend communiceren en samenwerken met de andere teams van Short Term Portfolio Optimisation (Long Term project, vooruitzichten voor de levering en de vraag) om een gemeenschappelijke en optimale optimalisatiestrategie te kunnen hanteren.
 • Toepassing en opvolging van het risicobeleid en andere relevante bedrijfsbeleidslijnen (bv. gedragscode, delegatie van bevoegdheden, kredietbeleid).
 • KPI’s en rapporten onderhouden en voeden die de operationele en commerciële prestaties van het team beschrijven in vergelijking met het budget.

Profiel

 • Universitair diploma in een technische of economische richting (bv: burgerlijk ingenieur, handelsingenieur, master in economie …) of gelijkwaardig door ervaring
 • Grondige kennis van de elektriciteits- en gasportfolio van EDF Luminus.
 • Zeer goede kennis van de elektriciteits- en gasmarkten.
 • Zeer flexibel en in staat om een business in real time, een 24/7-team en een wachtdienst te beheren.
 • Uitstekende analytische capaciteiten.
 • Je beschikt over het vermogen om snel een beslissing te nemen en om een ingewikkeld proces te leiden, in het bijzonder in een crisissituatie.
 • Je bent zeer stressbestendig en onderhoudt goede intermenselijke contacten ook tijdens stressmomenten om in staat te zijn moeilijk beslissingen te nemen tijdens de nacht.
 • Je bent dynamisch, nauwkeurig en werkt zelfstandig.
 • Je kunt in team werken en bent een goede communicator.
 • Zeer goede kennis van Excel, MS-tools en Visual Basic
 • Grondige kennis van het Nederlands en/of het Frans en vlotte kennis van het Engels.

We bieden aan

Er zijn minstens 4 goede redenen om bij ons te komen werken :

EDF Luminus is een echte specialist in energie-oplossingen. EDF Luminus blijft evolueren in een markt die steeds uitdagender wordt. Omdat we onze groene beloften effectief waarmaken, zijn we toonaangevend in duurzame energie. Onze eigen energie? Die wordt gevormd door onze mensen! Als rasechte ondernemers zetten zij elke dag veranderingen in gang. Ze innoveren volop en verbeteren zo continu onze diensten. Zodat onze klanten altijd kunnen rekenen op een absolute vijfsterrenservice.

We bieden je een wereld vol kansen. Bij EDF Luminus sta je nooit stil. Hier ontdek je steeds nieuwe carrièrekansen: lokaal, maar ook internationaal. Je leert voortdurend bij dankzij innovatieve projecten en actieve kennisdeling. Onze mensen maken het verschil. EDF Luminus verwacht van zijn mensen dat ze altijd verantwoord handelen in de samenleving. Zelf nemen we onze verantwoordelijkheid door medewerkers actief te begeleiden en hun groei te steunen.

Bij ons groei je elke dag. Onze mensen nemen hun carrière in eigen handen. Om uit te groeien tot experts in hun vak, breiden ze continu hun vaardigheden uit. Dankzij hun uitgebreide netwerk blijven ze bovendien bijleren.

Solliciteer nu voor deze job

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn