Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Anderlecht

Imtech

Junior Engineer Industry

Bedrijfsomschrijving


Imtech België nv is een toonaangevende technische dienstverlener die gespecialiseerd is in industriële automatisering van productiebedrijven.

Multi-technische oplossingen en Total Life Cycle Management zijn de hoekstenen van onze strategie. Elke dag maken meer dan 750 gedreven medewerkers het verschil in vijf Belgische vestigingen. Diverse ontplooiingsmogelijkheden, nieuwe multi-technische vakkennis vergaren, ruimte voor initiatief en creatief omgaan met technische vraagstukken, zijn de belangrijkste drijfveren van onze medewerkers.

Functieomschrijving

Voor ons departement Industry te Wommelgem zijn wij op zoek naar Young Graduates om ons team, gericht op industriële automatisering en elektriciteit, te versterken. Er zijn verschillende starterfuncties binnen Software en Electrical Engineering. Binnen het Software team heb je de kans om je te ontplooien in de wereld van PLC/SCASA of MES. Het Electrical team zoekt starters die zich willen richten op industriële elektriciteit.

Jobinhoud: 

  • Als Junior Engineer binnen de afdeling Industry verzorg je het ontwerp, de programmatie (indien Software), de inbedrijfname en de nazorg van verschillende projecten in automatisering (veevoeder, automotive en lichte industrie).
  • Samen met de projectleiders, klanten en partners overleg je over de specificaties en het ontwerp. Tekenwerk gebeurt meestal in Eplan. De PLC programmatie kan o.a. met Siemens, Allen-Bradley, Schneider, ABB, Phoenix of Bosch. Scada is voornamelijk van Siemens, Wonderware en/of Tia Portal.
  • Binnen het Electrical team sta je in voor de bestelling en de opvolging van de levering van de componenten (ondersteuning door een modern ERP systeem). Je volgt de uitvoering in de werkplaats op en gaat mee naar de werf om de installatie in dienst te nemen. Je maakt de as-built tekeningen, testverslagen en functionele beschrijvingen.
  • Als Software Engineer, verzorg je de PLC programmatie en/of visualisatie (SCADA) van het project. Je zorgt voor een duidelijke projectdocumentatie en kan op termijn ingeschakeld worden om trainingen te geven.
  • Je draagt zorg voor het op tijd leveren van betrouwbare, geteste systemen met de vooropgestelde kwaliteiten, met optimale inzet van middelen. Hierbij ben jij diegene die ervoor zorgt dat technische problemen doelmatig aangepakt en opgelost worden.
  • Kortom, je bent bij elke stap van het project betrokken.

Profiel

Je bezit een bachelor- of masterdiploma in een technische richting, bij voorkeur Elektromechanica of Elektronica ICT.

We bieden aan

  • Zeer interessant salarispakket in lijn met jouw verantwoordelijkheden.
  • Ruimte voor jouw ideeën en ambities in een fijne werksfeer.
  • Boeiende en uitdagende loopbaan in een innovatieve omgeving.
  • Permanente en continue ondersteuning door coaching en opleiding.

Interesse? Klik hieronder op de button 'Solliciteer nu voor deze job' en solliciteer via onze vacaturepagina voor een van de junior vacatures! 

Solliciteer nu voor deze job

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn

Vergelijkbare startersjobs