Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Schaarbeek

Agoria VZW

Junior Expert Cyber Security & ICT Standardisation (m/v/x)

Bedrijfsomschrijving

Agoria is de grootste sectorale werkgeversorganisatie binnen het VBO en vertegenwoordigt de bedrijven uit de maakindustrie, de digitale en de telecomsector.

Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen.

We zijn trots dat om en bij 1.960 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Functieomschrijving

 • Je sensibiliseert onze lidbedrijven rond Cyber Security en je volgt Belgische en Europese wetgevingsinitiatieven op, met de nodige proactieve lobbying in het belang van onze leden.
 • Vanuit jouw technische achtergrond geef je mee vorm aan de uitbouw en aansturing van de ICT normalisatie-activiteiten (Cyber Security, Electronic Invoicing, Electronic Public Procurement, Privacy Management, Digitally Recorded Media, Geographic Information) en diensten van onze organisatie.
 • Als vast aanspreekpunt voor onze leden beantwoord je alle vragen m.b.t. een aantal specifieke technische regelgeving- en normalisatiedossiers, je volgt de (internationale) ontwikkelingen hierover op de voet en vertaal je deze naar de praktijk.
 • Elke vorm van collectief overleg en/of communicatie over deze ontwikkelingen initieer en coördineer je met de betrokken normalisatiestakeholders (bedrijven, overheden, Bureau voor Normalisatie, …)
 • Je zorgt voor een optimale organisatie en coördinatie van een portefeuille van technische commissies.
 • Ondernemingen hebben advies en begeleiding nodig rond hun normalisatiebehoeften en technische vragen, en je neemt met plezier deze rol op.
 • Verschillende collega’s staan te popelen voor een nauwe samenwerking om zo een optimaal resultaat te bekomen bij de verschillende acties.

Profiel

 • Idealiter heb je een ingenieursdiploma en/of minimum een hogere opleiding met een IT-gerelateerde achtergrond rond Cyber Security in het bijzonder.
 • Je bent leergierig en in staat om technische informatie te vertalen naar de praktijk en te communiceren en rapporteren naar zowel interne als externe partners.
 • Jouw klantgerichtheid en verantwoordelijkheidszin combineer je met goede organisatorische vaardigheden, dynamisme, overtuigingskracht en stiptheid.
 • Uiteraard ben je communicatief en vlot meertalig (Nederlands, Frans en Engels), zowel mondeling als schriftelijk.

We bieden aan

Wij bieden een baan bij de grootste sectorfederatie van België, die door de bedrijven erkend wordt als referentie voor dienstverlening. Je krijgt de mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen in diverse opleidingstrajecten en/of informatienetwerken. Je komt in een aangename werkomgeving in Brussel terecht. Er wordt je een aantrekkelijk loonpakket en diverse extralegale voordelen aangeboden.

Kazi vacature scan

Dit zijn de waarden en teamrollen die voor deze vacture belangrijk zijn. Doe onmiddellijk de Kazi-test om te zien of deze bij jou aansluiten.

Teamrollen

Creatieveling
Een creatieveling denkt out of the box. Ze zijn expert met betrekking tot de kwestie en ijveren voor vernieuwing. In een groep komen ze met creatieve oplossingen voor bestaande problemen.
Netwerker
Een netwerker brengt het team naar buiten en legt zeer vlot contacten met personen buiten het team om resultaten te verkrijgen of bekend te maken.

Werkwaarden

Harmonieus
In deze job dient de medewerker procedures, afspraken of werkwijzen nauwkeurig na te leven. Er is een duidelijke taakomschrijving en de medewerker ontvangt regelmatig feedback over zijn/haar prestaties door middel van gestructureerd overleg. De medewerker heeft voornamelijk contacten binnen de eigen organisatie en deze zijn informeel van aard.
Mensgericht
In deze job heb je veel contacten. Het is dan ook belangrijk dat de medewerker zich kan inleven in de ideeën en gevoeligheden van anderen. Als resultaat van zijn/haar werk ziet de medewerker het eindproduct of de uiteindelijk geleverde dienst en kan hij/zij betekenisvol zijn voor mensen buiten de organisatie.

Solliciteer nu voor deze job

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn