Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Brussel

KBC

KBC ICT startende Software Designer

Bedrijfsomschrijving

Wist je dat …

KBC een van de grootste bank-verzekeraars van het land is? Gedreven en ambitieus om de ‘referentie’ te zijn in onze sector. De groep bekleedt vooraanstaande posities op zijn thuismarkten in België en Centraal- en Oost-Europa, waar de focus ligt op retailbankverzekeren, vermogensbeheer en diensten aan bedrijven. Elke dag gaan we de uitdaging aan om onze klanten de best mogelijke service te bieden. En dat door dichtbij, toegankelijk en oplossingsgericht te zijn.

Krijg je al zin om lid te worden van de KBC-familie?  Als ‘Great Place to Work’, nu al voor de 11de keer op rij, investeren we heel wat in een eigentijds personeelsbeleid. Zo kun je een mooie carrière uitbouwen bij ons.

Meer nieuws en getuigenissen over werken  bij KBC vind je terug op onze LinkedIn Career Page en op ons YouTube-kanaal 9tolife.

Functieomschrijving

Ben jij gebeten door software & webdevelopment ? Is IT voor jou één groot speelveld ? Wil je met jouw talenten aan de slag ? Spreekt een vooruitstrevende & snel-evoluerende werkomgeving jou aan ?

Dan ben jij misschien de IT software designer waar wij op zoek naar zijn.

Binnen IT werken we nauw samen met onze business en combineren we innovatie samen met nieuwe technologieën in de digitalisering van onze core banking- en verzekeringssystemen.
Onze toepassingen reiken uit over onze diverse kanalen (directe kanalen zoals Mobile & Touch, apps zoals K’Ching, het kantorennetwerk, de verzekeringsagenten en de regionale adviescentra). Daarnaast zijn er talrijke ICT uitdagingen voor onze ondersteunende business entiteiten.

We streven naar efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. De relatie met de klant staat centraal.

Als IT differentiëren we ons continu om onze positie te handhaven als de referentie binnen ons marktdomein. Er starten diverse projecten waar jij als IT designer een belangrijke rol speelt.

Wat verwachten we van jou ?

Als IT software designer kan je bij KBC diverse richtingen uit:

1. Gaat je interesse eerder uit naar het functioneel uitwerken van oplossingen dan is de rol van functional designer iets voor jou. Je bent hierbij een belangrijke spilfiguur tussen business en IT. Je bent verantwoordelijk voor de functionele analyse van informatiesystemen zodat deze tegemoet komen aan de business behoeften en dit binnen het kader van architectuur, standaarden en normen. Je documenteert je analyse en toetst het resultaat af met je interne klant om vervolgens rond de tafel te zitten met de technische collega’s van je team. Je stelt functionele test cases op aan de hand van de analyse en voert deze uit om een kwalitatieve oplevering te garanderen.

2. Spreekt de technische insteek je meer aan ? Geen probleem! Als technisch designer bouw je verder op de functionele analyse. Het is jouw taak om deze te begrijpen en te vertalen naar een performante technische oplossing. Ook hier werk je binnen het kader van architectuur, standaarden en normen. Je maakt een technisch ontwerp dat je bespreekt met de functional designer. Je zorgt voor de nodige kadering, ondersteuning en coördinatie richting de developers. Geautomatiseerde testen zorgen voor de nodige kwaliteit.

3. Combineer je zowel het functionele als het technische, dan stap je in de rol van  software engineer. Je gaat in overleg met business en zorgt voor een functionele analyse. In een volgende stap zorg je voor de technische vertaling en realisatie. Kwaliteit draag je hierbij hoog in het vaandel.

Opdrachten worden via de AGILE werkwijze aangepakt. In korte iteraties (sprints) wordt er telkens software opgeleverd en spelen we kort op de bal. We ontwikkelen, evalueren en sturen bij waar nodig. Telkens in overleg met onze klant.

Je werkt in een hecht Business- & IT-team. Regelmatig ook in een internationale context met de developteams op offshore of nearshore locatie Je bent in staat een goede klantenrelatie met de business partners te onderhouden, waarbij je deze ook durft te challengen, gezien beperkingen van tijd, scope & budget. Je verwerft inzicht in de betrokken businessprocessen.

Je volgt de technologische evoluties op informaticavlak die relevant zijn voor de bank- en verzekeringssector waardoor je je eigen IT inzichten blijft ontwikkelen.

Profiel

Gezocht profiel : 

 • Je hebt een masterdiploma met sterke IT-finaliteit op zak.
 • Je bent gedreven. Iemand die zelfstandig kan werken. Initiatief en verantwoordelijkheid opnemen schrikken je niet af.
 • Het is belangrijk dat je je op korte termijn kan inwerken in het IT landschap. Je hebt de interesse en de analytische skills om je de business en IT processen snel eigen te maken.
 • Een flexibele mindset en de honger om continue bij te leren zijn essentieel.
 • Je beschikt over een gezonde dosis pragmatisme en creativiteit.
 • Werken in een team waar samenwerken én teamresultaat vooropgesteld wordt, spreekt je aan.
 • Als IT software designer ga je voortdurend in interactie met je collega’s. Je bent in staat om je ideeën op een vlotte, gestructureerde en overtuigende manier te communiceren. Gezien de internationale context vormt Engels voor jou geen probleem.
 • Binnen KBC heb je heel wat vrijheid om je werkplek en werktijd (thuiswerk, vanuit de diverse hoofdkantoren, co-work places) in te vullen. Locatie is geen belemmering voor het inzetten van het juiste talent. In dialoog met je team bepaal je de werkafspraken. Samenwerking via collaboration tools vormt voor jou dan ook geen probleem.

We bieden aan

Je kunt bij KBC rekenen op:

 • wat je nodig hebt om elke dag het beste van jezelf te kunnen geven;
 • een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen;
 • diverse doorgroeimogelijkheden;
 • een contract van onbepaalde duur;
 • een competitief verloningspakket, aangevuld met een ruim pakket aanvullende voordelen en personeelsvoorwaarden op onze bank- en verzekeringsproducten;
 • mogelijkheden om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen;
 • een dynamische werkomgeving met een open cultuur en een aangename werksfeer.
Solliciteer nu voor deze job

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn

Vergelijkbare startersjobs