Terug naar alle starterjobs

Thumb 3cecc1e295849f36b1c8559f9b3ccfafca679817

Starterjob

Bruxelles

SPF Finances - FOD Financiën

Master voor Douane (20 Plaatsen)

Bedrijfsomschrijving

De FOD Financiën heeft een enorme variatie aan verschillende diensten en levert een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Zo heb je de kans om je kennis en competenties optimaal aan te wenden in een job die jou ligt en waarmee je mee een verschil maakt in de samenleving. We geven onze medewerkers veel vrijheid in de uitoefening van hun vaardigheden.

Functieomschrijving

Ben je gemotiveerd en je wil graag een carrière opbouwen bij de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen?
In het kader van de BREXIT is de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen (AAD&A) op zoek naar nieuwe medewerkers. De opdrachten van douaniers zijn heel verschillend en uitdagend, zowel inhoudelijk als wat de functies betreft.

Je staat mee in voor de bescherming van de samenleving en de bevordering van de internationale handel door het beheer van de buitengrenzen en het verzekeren van de veiligheid van de logistieke keten. Zo kan je instaan voor de inning van en controle op invoerrechten, accijnzen en BTW bij invoer met het oog op de bescherming van de financiële belangen van de Gemeenschap en haar lidstaten, het opsporen en aanpakken van oneerlijke en onwettige handel en het bevorderen van legitieme economische activiteiten.

Om je taken uit te voeren werk je nationaal en internationaal samen met andere overheidsdiensten en wetshandhavingsdiensten in de strijd tegen fraude, georganiseerde misdaad en terrorisme.

Ontdek het werk van de Belgische Douane in enkele cijfers via onderstaande link!
https://www.youtube.com/watch?v=-jYq4S3G2w4

Ben je tewerkgesteld bij de AAD&A dan bouw je je carrière op volgens je eigen ritme. Wens je door te groeien of je horizon te verruimen door naar een andere functie uit te kijken, er zijn mogelijkheden te over.

Concreet zal je als douanier:

 • je eigen werk organiseren, bepalen hoe je opdrachten of controles aanpakt en welke acties je onderneemt.
 • dossiers controleren, nagaan of de belastingplichtige de regelgeving inherent aan jouw administratie correct heeft toegepast. Als je onregelmatigheden vaststelt, vraag je hen om toelichtingen of bijkomende documenten.
 • relatief complexe dossiers beheren en behandelen om uiteindelijk beslissingen te nemen, in overeenstemming met de geldende reglementering en hier de verantwoordelijkheid over nemen.
 • heel wat informatie te verwerken krijgen. Om efficiënt en effectief acties te ondernemen, zorg je dat je over de juiste informatie beschikt, ze grondig analyseert en er de juiste conclusies uit trekt.
 • in contact staan met burgers, bedrijven en collega’s. Soms kom je in contact met moeilijke gesprekspartners, maar dankzij je degelijke dossierkennis, je inlevingsvermogen en je overtuigingskracht kan je je doel bereiken.
 • werkmethodes opstellen, richtlijnen en doelstellingen formuleren, interne en externe vragen beantwoorden.
 • andere medewerkers aansturen.
 • de AAD&A vertegenwoordigen in het kader van je taken.

Als douanier bij de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen dien je bereid te zijn bij te dragen tot een positieve uitstraling van de administratie, door onder meer het dragen van een uniform.

 

Solliciteer t.e.m. 01-10-2018

Profiel

1. Vereiste diploma op de uiterste inschrijvingsdatum:

diploma van licentiaat, arts, doctor, apotheker, geaggregeerde van het onderwijs, ingenieur, industrieel ingenieur, architect, meester (basisopleiding van 2 cycli), erkend en uitgereikt door de Belgische universiteiten en de instellingen voor hoger onderwijs van het lange type, voor zover de studies ten minste vier jaar hebben omvat, of door een door de Staat of een van de Gemeenschappen ingestelde examencommissies
diploma van master uitgereikt door een universiteit of een hogeschool na een masteropleiding van de 2e cyclus van ten minste 60 studiepunten.
getuigschrift uitgereikt aan de laureaten van de Koninklijke Militaire School en die gerechtigd zijn tot het voeren van de titel van burgerlijk ingenieur of van licentiaat/master.

 

2. Er is geen ervaring vereist. In functie van je voorkennis wordt in de nodige opleiding voorzien. 

We bieden aan

Loon
Minimum aanvangswedde: 36 612,99 EUR (bruto jaarsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen).


Voordelen

 • mogelijkheid tot het verwerven van een tweetaligheidspremie
 • uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)
 • voordelige hospitalisatieverzekering
 • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
 • voordelen en interessante aanbiedingen via de Fed+-kaart
 • mogelijkheid voor een fietsvergoeding
 • allerlei sociale voordelen
 • glijdende werkuren in een 38-uren week
 • mogelijkheid tot telewerk en/of satellietwerk
 • validatie van relevante ervaring


Ontdek alle informatie (extra premies en toelagen, ...) en voordelen over werken bij de federale overheid op FedWeb, het portaal van het federale personeel.

 

Solliciteer nu voor deze job

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn

Vergelijkbare starterjobs

 • 2018-08-24
  =job.status_text

  7 Attachés Transfer Pricing (NL)

  SPF Finances - FOD Financiën Starterjob
  1030 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2018-09-14
  =job.status_text

  Douanier (Shift) - 30 Plaatsen

  SPF Finances - FOD Financiën Starterjob
  1030 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut:
 • 2018-09-05
  =job.status_text

  1 Vertaler-Revisor (NL)

  SPF Finances - FOD Financiën Starterjob
  1030 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: