Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Brussels

Agentschap Wegen en Verkeer

projectingenieur elektrische weguitrusting en energie

Bedrijfsomschrijving

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden. AWV staat in voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Het Agentschap is ook bevoegd voor de veiligheid en het comfort van de weggebruikers.

Functieomschrijving

Je wordt tewerkgesteld als projectingenieur binnen de pijler Weginfrastructuur van VWT. Deze pijler staat o.a. in voor de opvolging en coördinatie van diverse projecten op vlak van elektrische weguitrusting (wegverlichting, verkeerslichteninstallaties, voedingskasten….) binnen AWV. Ook het bepalen van het energiebeleid van het Agentschap en het uitvoeren van projecten omtrent energie behoren tot de activiteiten van deze pijler.

In de functie van projectingenieur elektrische weguitrusting en energie ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding, de opvolging en de coördinatie van diverse projecten op het vlak van elektrische weguitrusting over Vlaanderen. Hierbij ligt de focus voornamelijk op verkeerslichteninstallaties en detectoren. Voor deze projecten voer je voorafgaandelijk studiewerk uit, stel je de nodige bestekken op en sta je mee in voor de coördinatie van de uitvoering op het terrein.

In nauw overleg met de territoriale wegenafdelingen maak je uitvoeringsplanningen op, organiseer je contractvergaderingen en volg je de uitvoering overkoepelend over Vlaanderen op. Je zorgt voor de nodige rapportering naar het management en de beleidsmakers. Ook volg je de evoluties op het vlak van verkeerslichteninstallaties en detectoren mee op.

Als projectingenieur, krijg je eveneens de kans om nieuwe ideeën, concepten en verbeteringen op het vlak van deze expertisedomeinen voor te stellen en uit te werken, bijvoorbeeld in de vorm van proefprojecten.
Zo help je mee aan het vormgeven van het energiebeleid van het Agentschap en voer je projecten uit om dit beleid effectief te realiseren. 

Lees meer over het takenpakket, de organisatie en de selectieprocedure in het selectiereglement als bijlage bij ‘extra documenten’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Profiel

Je hebt een masterdiploma in de industriële wetenschappen, bij voorkeur in de richting elektromechanica of elektrotechniek. 
Je kan ook deelnemen als je binnenkort je masterdiploma behaalt.
Ervaring met elektrische weguitrusting is een pluspunt, maar geen must.
Gemotiveerde laatstejaarsstudenten komen ook in aanmerking.
Je kan vlot werken met de courante PC-toepassingen (MS Office, Google-apps).
Je hebt een goede kennis op vlak van elektriciteit en mechanica.
Ervaring met het werken met elektromechanische installaties is een pluspunt.
Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

We bieden aan

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk. Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal 3268,73 euro (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Solliciteer nu voor deze job

Meer info over het bedrijf

Vergelijkbare startersjobs

 • =job.status_text

  Projectleider HVAC

  Regie der Gebouwen Startersjob
  1060 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Burgerlijk ingenieur

  IBPT Startersjob
  1030 Schaerbeek
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds