Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Wielsbeke

UNILIN

Young Graduate Financial Analyst

Bedrijfsomschrijving

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step, Pergo en Balterio, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 5.000 medewerkers en realiseert een omzet van 1,55 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9,5 miljard en heeft 38.800 medewerkers internationaal.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken we getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met ons te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren we graag jouw potentieel en de fit met onze bedrijfscultuur.

Ben je ambitieus, resultaatgedreven en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures !

 

Functieomschrijving

Binnen de Corporate Organisatie zal je als Financial Analyst participeren in het geconsolideerde forecast- en budgetproces, assisteren in de maandelijkse afsluit en het rapporteringsproces alsook variantieanalyses uitvoeren. Je zal financiële-, statistische-, en systeemrapporten voorzien. Verder zal je ondersteuning bieden in de consolidatie- en group accountingprocessen. Er zullen verschillende corporate finance projecten aan jou toegewezen worden waaronder compliance, controlling en system support projecten. Daarnaast zal je ook ad hoc projecten uitvoeren (zoals opvolging van investeringsprojecten, integratie van nieuwe entiteiten, …).

Binnen de Business (Divisie Flooring, Panels of Insulation) zal je ook projecten opnemen zoals uitbreidingen, SAP integraties, investeringsanalyses, rapporteringen, …

Je wordt dus gedurende 12 maanden opgeleid zowel binnen de Corporate Organisatie als projecten in de divisies. Dit laat je toe om binnen 1 jaar een zeer goed overzicht en inzicht te krijgen van de werking van de financiële diensten bij UNILIN.

Profiel

  • Je hebt een Master in een economische richting (Handelsingenieur, TEW, …).
  • Je hebt sterke interesse in financiële processen en affiniteit met IT toepassingen zijn een plus.
  • Je bent analytisch, stipt, je werkt minutieus en bent goed georganiseerd.
  • Je neemt initiatief en bent proactief. Je kan mensen overtuigen van jouw ideeën dankzij je communicatie skills.
  • Je bent een problem solver, flexibel en erg stressbestendig.
  • Je hebt grondige kennis van Excel.
  • Je bent flexibel ingesteld en hebt geen 9-to-5 mentaliteit.
  • Je wil graag werken in een internationale context en internationale projecten schrikken je niet af.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Frans is een nice to have.

We bieden aan

UNILIN is een bijzonder sterk groeibedrijf, internationaal actief, financieel gezond en gedreven door innovatie. UNILIN wordt gedragen door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship hoog in het vaandel dragen. UNILIN biedt in ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Solliciteer nu voor deze job

Meer info over het bedrijf

Vergelijkbare startersjobs