Terug naar alle startersjobs

Thumb

Startersjob

Wielsbeke

UNILIN

Young Graduate Production Teamlead

Bedrijfsomschrijving

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4900 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van 1,5 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9 miljard en heeft 37.800 medewerkers internationaal.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken we getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met ons te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren we graag jouw potentieel en de fit met onze bedrijfscultuur.

Ben je ambitieus, resultaatgedreven en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures !

 

Functieomschrijving


Ben je doordrongen van people skills, ben je gebeten door een volautomatische productie omgeving en heb je zin om onze machines en processen beter te leren kennen? Dan is de Young Graduate Journey Production Team Lead misschien wel iets voor jou.

Als Young Graduate Production Team Lead ben je verantwoordelijk voor een ploeg van 15 tot 20 operatoren in de groeiende en uitdagende afdeling ‘Decorative Panels’ van onze Panel divisie te Wielsbeke.

Als aanspreekpunt van de operatoren stuur je hen aan en begeleid je hen doorheen het productieproces.

 • Je volgt de productie- en personeelsplanning op en past deze aan waar nodig.
 • Je bewaakt het kwaliteitsgebeuren in de productie en je tracht met jouw team de vooropgestelde targets te behalen.
 • Je hebt inzicht in het productieproces, waardoor je productiestoringen juist kan inschatten en efficiënt oplost.
 • Je maakt deel uit van een Zero-Harm company, dit betekent dat je ervoor zorgt dat de veiligheidsinstructies en procedures op de werkvloer gekend zijn en nageleefd worden.

Doorheen jouw traject neem je steeds meer taken van de productie manager op. Dit bestaat uit het bewaken van KPI’s op vlak van rendement, volumes en kwaliteit, het oplossen van acute problemen binnen de productie, het uitwerken van projecten en de implementatie ervan. Hierbij kom je ten allen tijde in contact met verschillende departementen zoals verkoop, aankoop, technische dienst, … Je communiceert dan ook frequent met de betrokken partijen over de voortgang van jouw projecten. 

Deze positie waarin je de volledige organisatie leert kennen vanuit een people management rol vormt de ideale opstap om door te groeien in onze organisatie. 

Profiel

 • Je hebt een Master Ingenieurswetenschappen (Industrieel, Burgerlijk, Bio-, … Ingenieur; optie Elektromechanica, Mechanisch, Automatisatie, Productietechnologie, Chemie …)
 • Je bent een echte People manager: je motiveert, begeleidt en stuurt mensen graag aan.
 • Je bent op zoek is naar een hoogtechnologische werkomgeving en hebt een passie voor machines en productieprocessen.
 • Je hebt een ondernemende persoonlijkheid en bezit een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent innovatief, werkt probleemoplossend, analytisch en hebt een flinke portie doorzettingsvermogen.
 • Jouw hands-on mentaliteit is een pluspunt.
 • Je bent bereid in een 2 ploegensysteem te werken.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Frans is een nice to have.

We bieden aan

UNILIN is een bijzonder sterk groeibedrijf, internationaal actief, financieel gezond en gedreven door innovatie. UNILIN wordt gedragen door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship hoog in het vaandel dragen. UNILIN biedt in ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Solliciteer nu voor deze job

Meer info over het bedrijf