Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Bruxelles

Taalunie

Belevingsonderzoek

Bedrijfsomschrijving

De Taalunie houdt zich bezig met het stimuleren van de Nederlandse taal in Nederland en Vlaanderen maar ook in de buurlanden daarvan, waar het Nederlands als vreemde taal wordt gegeven. Momenteel voert de Taalunie een onderzoek uit onder leerlingen in het middelbaar onderwijs in Duitsland, Franrijk en Wallonie/Brussel om meer te weten over hoe de jongeren het onderwijs Nederlands ervaren. Wat ze vinden van de Nederlandstalige cultuur, van Nederland en Vlaanderen. Voor dit onderzoek is de Taalunie op zoek naar een stagiaire die per semptember daaraan wil gaan meewerken.

 

 

Functieomschrijving

De stagiaire gaat meewerken om de informatie van de leerlingen te verzamelen en om daaruit conclusies te trekken hoe het onderwijs van het Nederlands aantrekkelijker gemaakt kan worden, hoe het verbeterd kan worden en wat we kunnen doen om de motivatie van leerlingen de vergroten. Dit laatste speel in alle gebieden waar jongere geïnterviewd worden, maar zeker ook in Wallonië. Hierbij is enig analytish vermogen gewenst en ook organisatorisch is er het een en ander te doen zoals het organiseren van bijeenkomsten van experts op onderwijsgebied. Verder is de communicatie rond dit onderzoek van belang: veel organisaties en personen moeten op de hoogte worden gehouden.

Profiel

Stagiaires die graag in een internationale omgeving setting willen werken zijn welkom. Een analytisch en organisatorisch vermogen is gewenst. Verder is interesse voor het onderwijs aan te bevelen en enige talenkennis, het liefst van het Nederlands, Duits en Frans.

We bieden aan

We bieden een leerzame stage waar de stagiaire onderzoeksvaardigheid kan opdoen en samenwerken met partners in diverse landen. Een leuk team is het kader waarbinnen de stagiaire zal werken. Hij of zij zal begeleid worden door een stagebegeleider die al vele jaren met succes stagiaires heeft ondersteund en begeleid. Onkosten worden vergoed en tevens is er een algemen stagevergoeding.

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn