Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Antwerpen

SCEPTR

Journalistiek Medewerker

Bedrijfsomschrijving


SCEPTR is een onafhankelijk politiek nieuwsmedium dat zich toelegt op ‘harde’ thema’s die in de huidige media verwaarloosd worden. SCEPTR wil taboeloos informatie ontsluiten en een werkinstrument zijn voor (politiek actieve) burgers.

Functieomschrijving

Als stagair onderga je eerst een praktische opleiding. Hierin zal je kundig worden gemaakt in de WordPress-omgeving, het systeem waarop SCEPTR draait.
Je leert het het schrijven van SCEPTR-artikels, zowel  inhoudelijk als vormelijk. Daarnaast ook enkele praktische zaken zoals hoe afbeeldingen te kiezen en bij te snijden op de website, hoe SEO werkt, hoe je bereik maximaliseert op sociale media enzoverder.

Na deze opleiding zal je aan de hand van monitortools ‘sweeps’ doen en monitor je de gebeurtenissen rond maatschappelijk nieuws en (inter)nationale politiek. Hieruit selecteer je content die relevant is voor SCEPTR en schrijf je korte, maar unieke, artikels.

Hiernaast zal je mee instaan voor het uitbouwen van journalistieke dossiers. Dat zijn themagebaseerde werkstukken die dieper graven en werken aan de hand van grondige artikels, uitgebreide grafieken, kaarten en andere info met betrekking tot één thema.

Je staat in nauw digitaal contact met zowel je collega’s als met de hoofdredacteur. Aan die laatste leg je ook verantwoording af.

Profiel

  • Je hebt een basiskennis van de binnen- en buitenlandse politiek, alsook van de brede maatschappelijke evoluties.
  • Je bent student tijdens het academiejaar 2019-2020, bij voorkeur in journalistiek, maar andere relevante opleidingen worden tevens in beschouwing genomen.
  • Je hebt een vlotte pen.
  • Je hebt de Nederlandse taal perfect onder de knie.
  • Je bent leergierig en pro-actief ingesteld.
  • Je kan zelfstandig werken.
  • Je hebt geen partijpolitieke engagementen.
  • Je deelt de missiewaarden van SCEPTR en de bekommernissen over de verantwoordelijkheid van media.

We bieden aan

Tijdens je stage zal je praktische vaardigheden en ervaring uitbouwen in artikelproductie, Photoshop, SEO, WordPress en sociale media. Deze vaardigheden zijn niet alleen nuttig in de journalistieke sector, maar ook in tal van jobs daarbuiten.

Je stage kan je na je opleiding en bepaalde momenten (zoals redactievergaderingen) deels huis uitvoeren.

Een eventuele stagevergoeding is bespreekbaar.

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn