Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Brussel

publiq vzw

Stage communicatie & projectmanagement - publiq vzw najaar 2020

Bedrijfsomschrijving


publiq vzw

publiq is specialist in vrijetijdscommunicatie en marketing van het gevarieerde vrijetijdsaanbod. publiq verbindt mensen met activiteiten en met elkaar door ervoor te zorgen dat ze elkaar vinden. Samen met zijn partners legt publiq stapstenen zodat ieder op zijn manier kan deelhebben en deelnemen aan het publieke vrijetijdsleven. Want met publiq maak je het mee.

Binnen publiq zet je mee je schouders onder de campagne Schatten van Vlieg.

Families hebben een speciale plaats bij publiq. Met de zomeractie 'Schatten van Vlieg' organiseert publiq jaarlijks een campagne voor families over heel Vlaanderen en Brussel. Dankzij deze actie laten meer dan 300 cultuurhuizen (musea, bibliotheken, kastelen,...) en gemeenten families van hun aanbod proeven, en bereiken we tesamen meer dan 55.000 kinderen. Deze campagne valt onder ‘Vlieg’, een label dat het vrijetijdsaanbod voor families zichtbaar maakt. Meer dan 450 cultuurhuizen en gemeenten gebruiken het herkenbare Vlieglabel in hun communicatie. Op UiTmetVlieg.be ontdekken families een brede waaier aan activiteiten.

Functieomschrijving

Voor de voorbereidingen en uitvoering van de Schatten van Vlieg-editie 2021 zoeken wij een enthousiaste stagiair die enkele maanden deel wil uitmaken van ons team. Je staat de projectmedewerkers van Vlieg bij in het uitdenken en concreet voorbereiden van de campagne. Je werkt mee aan de organisatie van de inspiratiedag voor de cultuursector om hen op de actie voor te bereiden: je zoekt mee naar een inspirerende locatie, je denkt mee na over de inhoud van de sessies en volgt praktische zaken op. Je helpt gidsen te ontwikkelen die cultuurhuizen kunnen inspireren op communicatief, organisatorisch en educatief vlak. Je bedenkt mee welk campagnemateriaal kan prikkelen. Je zoekt naar concrete gadgets en specifiek educatief materiaal en overtuigt interessante samenwerkingspartners. Je denkt ook mee na over de grafische elementen van de campagne. Op een korte tijd leer je dus heel uiteenlopende aspecten kennen van een functie in de culturele sector. Je krijgt de kans zelf initiatief te nemen en komt in een klein team terecht dat nauw samenwerkt maar iedereen de ruimte geeft te groeien.

Profiel

Je volgt een opleiding marketing, event management, sociaal-agogisch werk, communicatie of aanverwanten. Je hebt voeling met de leefwereld van kinderen. Je werkt zelfstandig, snel en nauwkeurig. Rechtstreekse contacten via e-mail en telefoon met mensen uit de brede sector schrikken je niet af.

We bieden aan

Wij bieden je een boeiende stage in een jonge, dynamische organisatie met een 60-tal medewerkers in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert) vanaf september t.e.m. december (data en periode overeen te komen in overleg). Flexibiliteit ivm lessenrooster/sollicitaties/andere job mogelijk. De stageperiode is minimaal 9 weken zodat je verschillende fasen in de ontwikkeling van een campagne kan meemaken. Je maakt kennis met het bedenken en uitvoeren van een grootscheepse campagne op maat van families en in nauwe samenwerking met de brede cultuursector. Terugbetaling van vervoer- en andere onkosten is mogelijk onder voorwaarden.

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn

Vergelijkbare stages

 • =job.status_text

  Internship at Futurgrooves

  futurgrooves Stage
  1000 bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Stage stadsdramaturgie

  Koninklijke Vlaamse Schouwburg Stage
  1000 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut:
 • =job.status_text

  Stage publiekswerking

  ARGOS centre for audiovisual arts Stage
  1000 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds