Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Antwerpen

Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Stage Grafisch Ontwerper

Bedrijfsomschrijving


Wij zijn het autonoom gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs. Bij ons is iedereen welkom. Kwaliteitsvol onderwijs in een open en stedelijke omgeving, dat is ons handelsmerk. Wij geloven in de groeikansen van elke lerende, ontwikkelen talenten en stimuleren actief burgerschap. Zo groeit elke leerling of cursist door naar een gewaardeerde plaats in de samenleving. In onze 116 scholen en ondersteunende diensten engageren we ons elke dag om de stad van morgen mee vorm te geven. Dit is mogelijk dankzij de inzet van meer dan 6500 leerkrachten en medewerkers. Onze droom? Iedereen helemaal op zijn plek!

 

Functieomschrijving


Het marketing- en communicatieteam van het Stedelijk Onderwijs zoekt een stagestudent grafisch ontwerp. Als stagestudent maak je actief deel uit van de afdeling Marketing & Communicatie. De afdeling zorgt voor een professionele communicatie over het Stedelijk Onderwijs, zowel intern als extern en staat klaar om scholen, academies, centra en andere interne afdelingen hierin te ondersteunen. 

In overleg wordt een concreet stageproject gekozen binnen de organisatie. De keuze wordt gebaseerd op jouw ervaring en interessesfeer, afgestemd op de noodzaak binnen onze afdeling Marketing & Communicatie en de projecten die op dat moment lopen. Einddoel is een heel praktische werkervaring die je kan meenemen op je cv.

Voorbeelden uit je takenpakket: 

 • Mee brainstormen over interne en externe communicatiecampagnes en deze grafisch uitwerken
 • Grafische en creatieve uitwerking van drukwerk, advertenties, banners voor scholen (bv. schoolfeestposters, flyers, facebookomslag, …)
 • Grafische ondersteuning van interne communicatie (vb. theoretische concepten, trajecten of projecten visualiseren voor scholen en pedagogische dienst…)
 • Opmaken van stationary (naamkaartjes, enveloppen, …)
 • Huisstijl mee bewaken
 • Indien je ook kaas hebt gegeten van social media en websites: analyseren, evalueren en bijsturen van scholenwebsites en facebookpagina’s van scholen

Profiel

Wij zoeken een creatieve, conceptueel denkende, grafische duizendpoot die zelfstandig en nauwgezet kan werken. Je bent een krak in Adobe Creative Cloud (Indesign, Photoshop, Illustrator). Kennis over websites, online strategie en het monteren van filmpjes is een plus, maar geen must.
We verwachten een polyvalente en enthousiaste stagiair(e) die van aanpakken weet en zijn of haar mannetje durft te staan. Je bent daarbij creatief en hebt zin voor humor. Je kan out of the box denken en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je durft je theoretische kennis in de praktijk om te zetten en draagt daarbij zorg voor de kwaliteit die je levert. Je werkt graag in team en hebt een flexibele werkhouding.

We bieden aan

Een leuke en vooral leerrijke stageperiode binnen een flexibele afdeling Marketing & Communicatie. Momenten van no-nonsense afgewisseld met creatieve uitspattingen. Strakke deadlines en meerdere keren een yes-gevoel. Goesting in meer. Inspiratie voor ’t leven. Wat vonden onze vorige stagestudenten ervan? De afgelopen jaren liepen verschillende studenten stage bij onze afdeling. Lees wat zij van de stage vonden op onze website.

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn

Vergelijkbare stages

 • =job.status_text

  Digital marketeer

  PEP! vzw Stage
  2020 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Marketing Assistant

  1965 Stage
  2140 antwerp
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Stage Marketing en Communicatie

  Stedelijk Onderwijs Antwerpen Stage
  2000 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Deeltijds