Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Leuven

KLJ

Stage journalistiek

Bedrijfsomschrijving

Met 22000 leden is KLJ de vierdegrootste jeugdbeweging in Vlaanderen. Onze werking kenmerkt zich door een gedreven inzet op kinderen én jongeren in de landelijke omgeving, waarbij onze +16-jarigen niet verplicht worden om een leidingsengagement op te nemen maar ook gewoon lid kunnen blijven. Daarnaast zetten we uitgebreid in op onze sportwerking, waarin onze afdelingen tegen elkaar in competitie gaan in diverse KLJ-sporten, en houden we onze werking zo laagdrempelig mogelijk zodat iedereen zich bij ons welkom voelt.

Functieomschrijving

Het jaar rond is degelijke communicatie cruciaal bij KLJ: zowel intern om onze leden, afdelingen en vrijwilligers op een goede manier te informeren, als extern om pers, media en ons netwerk warm te maken voor ons verhaal. Vier keer per jaar brengt KLJ haar eigen gezinsmagazine uit, dat boeiend leesvoer bevat voor onze jonge en oudere leden, leiding, hun ouders, grootouders, vrienden en familie. Dit lifestylemagazine omvat een breed spectrum aan interviews met BV's, boeiende artikels over het leven in, rond en buiten de jeugdbeweging... We vinden het onze plicht om dit magazine boeiend te maken voor al onze verschillende doelgroepen, wat editie na editie een bijzonder boeiende opracht blijft.

Dit magazine komt tot stand dankzij de inzet van vrijwilligers en collega's, maar ook stagiars kunnen er een boeiende ervaring in opdoen om hun vak vanuit een nieuwe richting te benaderen. We staan dan ook het jaar open voor stage-aanvragen en bekijken dan in onderling overleg waar we een match kunnen vinden tussen de eisen van de school, de persoonlijke interesse van de student en projecten die zinvol zijn voor KLJ.

Profiel

KLJ probeert steeds in samenspraak met elke student een pakket op maat samen te stellen dat zowel voor de student als voor de organisatie de meeste meerwaarde biedt.

We bieden aan

KLJ biedt een boeiende en leerrijke stage aan in een professionele omgeving die bulkt van het jeugdig enthousiasme en een pak-vast mentaliteit. We vinden het voor onszelf steeds een bijzonder verrijkende ervaring om stagiairs te verwelkomen in onze organisatie en slagen er keer op keer in om van de stage een periode te maken waarin de stagiair zichzelf ten volle kan ontwikkelen én ook veel plezier kan beleven in het zelfstandig realiseren van een aantal concrete projecten binnen het jeugdwerk.

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn