Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Brussel

Koninklijke Vlaamse Schouwburg

Stage stadsdramaturgie

Bedrijfsomschrijving

KVS is het Vlaamse stadstheater van Brussel. Een ontmoetingsplaats op het kruispunt van vele wegen en werelden. Een podium voor theater, dans en muziek. Met uitdagende klassiekers en grensverleggende nieuwe stemmen. KVS wil als werkgever een weerspiegeling zijn van de samenleving en een voorbeeld op het gebied van gelijke kansen en diversiteit. Daarom streeft KVS naar een divers personeelsbestand met een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen en mannen, personen met een migratieachtergrond, personen met een arbeidshandicap, kortgeschoolden en ervaren werknemers.

Functieomschrijving

KVS, het stadstheater van Brussel, zoekt een gemotiveerde stagiair(e) om het team van stadsdramaturgen te versterken in het voorjaar 2020. 

De stadsdramaturgen van KVS hebben als missie het theater te verbinden met de stad. Ze denken  (participatie) projecten uit en schaven mee aan voorstellingen. De dramaturgen willen een platform bieden aan diverse kunstbelevingen en cultuurvormen, en zijn altijd opzoek naar de andere kant van een verhaal.

Heb je interesse in de podiumkunsten, de stad en de wereld? Wil je graag verbinding maken tussen deze drie? Dan hebben wij misschien wel een mooie stageplaats voor jou.

Profiel

Jouw profiel:

 • Je bent een enthousiast en zelfstandig persoon met interesse in de kunsten en nieuwstedelijkheid.
 • Je spreekt vlot Nederlands en/of Engels. Als je een mondje Frans kan spreken dan is dat een pluspunt.
 • Je kan goed functioneren in flexibele werktijden.
 • Opleiding is niet opportuun, tijd en goesting om de projecten tot een goed einde te brengen des te meer.

We bieden aan

Wij bieden

een plek op het vierde verdiep van KVS, waar je onder toeziend oog van dramaturg Tunde kan werken aan twee verschillende projecten. Ten eerste SLOW#05: Queer Courage, een slam theatre stuk met gasten Haven for Artist uit Libanon. Daarnaast geef je ondersteuning tijdens het creatieproces van KVS-gezicht Moya Michael haar nieuwe dansvoorstelling Coloured Swan III: Harriet’s reMix. 
 

Daarnaast biedt de stage een inkijk in de werking van ons huis, een leerrijke omgeving. Bij interesse, gelieve je cv en motivatie te mailen naar Tunde.

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn

Vergelijkbare stages

 • =job.status_text

  Internship at Futurgrooves

  futurgrooves Stage
  1000 bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Stage publiekswerking

  ARGOS centre for audiovisual arts Stage
  1000 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds