Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Mechelen

Quares Consulting & Product Development nv

stageplaats voor een innovatieve geest omtrent product development binnen de vastgoedsector

Bedrijfsomschrijving

Quares staat voor Quality Real Estate Services. Wij zijn een vastgoedspecialist die vanuit een degelijk uitgebouwde vastgoedkennis een brede waaier aan vastgoed gerelateerde diensten aanbiedt.
Het typische aan vastgoed is dat het een rol speelt in elke fase van ons leven en dit zowel voor particulieren als bedrijven. Wat ook typisch is aan vastgoed is dat het voor al onze klanten belangrijk is en hierdoor de nodige aandacht krijgt.
Als we kijken naar de professionele markt, dan kunnen we onze klanten als volgt indelen :
• Openbare besturen die hun kernen, bedrijventerreinen of patrimonium willen opwaarderen.
• Projectontwikkelaars en/of investeerders die in vastgoed investeren
• Huurders of eigenaars die het vastgoed gebruiken
Wanneer ze op zoek gaan in de markt naar ondersteuning en oplossingen, dan vinden onze klanten een heterogene groep van consultants, onderhoudsbedrijven, aannemers, architecten en makelaars. Deze kunnen helpen hun vragen te beantwoorden. Wat ze echter niet makkelijk vinden is een partner die een globaal perspectief aanbiedt, waarbij ze voor praktisch alle vragen een antwoord vinden.
Dat is de reden waarom we onze organisatie zo hebben uitgebouwd dat we in elke fase van vastgoed, voor gelijk welke klant en project het gevraagde rendement en comfort kunnen leveren. Wij zijn vandaag uitgegroeid tot een globale dienstverlener die diensten en knowhow aanbiedt betreffende:
BUSINESS PARK & CENTRUM MANAGEMENT - CONSULTING - FACILITY MANAGEMENT
ASSET MANAGEMENT - PROPERTY MANAGEMENT - DESIGN & BUILD
Wij hebben daarbij een sterke focus op ‘innovatie’ en dit in elk aspect van onze dienstverlening. Het doel is om klanten niet alleen de juiste oplossing te bieden maar dit ook te doen op een duurzame manier en dus op lange termijn. Vanuit deze optiek hebben wij een eigen innovatie-cel ‘Consulting’ opgericht die ons intern bijstaat, maar ook onze klanten ondersteuning biedt inzake subsidiebegeleiding, duurzaamheidscertificering, marktonderzoek en derde-partij-financiering voor energiezuinige investeringen.

Functieomschrijving

Waarrond werken wij?

 • Bedrijventerreinen van de toekomst: zuinig ruimtegebruik, lokale waternetwerken, lokale energienetwerken, lokale warmtenetten
 • Automatiseren van compliance en transfer vanaf een centrale vrachtwagenparking
 • Nieuwe businessmodellen voor parkmanagement op bedrijventerreinen
 • Circulaire economie, circulaire bedrijfsmodellen opstarten, materialenkringloop en deeleconomie bewerkstelligen via ons eigen deelpaltform Start2Share
 • Parkeerproblematiek rond zwaar vervoer op bedrijventerreinen
 • Centrum management: hoe winkelkernen revitaliseren
 • Herontwikkeling van bedrijventerreinen en brownfields7
 • Innovatieve sloopbegeleiding
 • Leegstaande gebouwen herbestemmen en activeren
 • Ecologische integratie en warmtecreatie
 • Local Energy Communities  
 • Taken en verantwoordelijkheden

-             Data-analyses in functie van marktprospectie

-             Literatuuronderzoek en marktanalyse

-             Bijhouden en aanvullen contacten in centraal CRM systeem

-             Ondersteuning bij opmaak documenten (rapportering)

-             Bewerken van excel-gegevens  en databestanden

-             Deelname aan de teammeetings en verslaggeving

-             Archivering en klassement voor de betrokken projecten

Profiel

Je volgt een master opleiding of zit in je laatste jaar van je bachelor en hebt een sterke interesse in de bouw- of vastgoedsector.

Je bent een pragmatische organisator die de nodige flexibiliteit en stressbestendigheid kan voorleggen om verschillende en vaak onverwachte situaties efficiënt aan te pakken.

 

Naast een sterke verantwoordelijkheidszin en commerciële ingesteldheid, kan je zelfstandig werken en onderscheid je je door je contactvaardigheid en een vlotte, assertieve communicatiestijl. Een goede kennis van het Frans en Engels, evenals van de courante pc-toepassingen vervolledigen je profiel.

We bieden aan

Je werkt vanuit ons kantoor te Berchem of Mechelen. De projecten waaraan je werkt, zijn verspreid over heel België.

Als stagiair zal je deel uitmaken van de compacte creatieve denktank van Quares. Deze afdeling zet de bakens uit voor de verdere groei van Quares als toekomstgerichte vastgoedorganisatie. Daarnaast levert deze afdeling ook strategisch advies aan derden (overheden, publieke en private ontwikkelaars, kennisinstellingen, investeerders, etc.) binnen de domeinen subsidiebegeleiding, marktonderzoek, transitiemanagement en duurzaamheid.

Quares is een dynamische organisatie in volle expansie. Pionieren zit ons in het bloed. We opereren zakelijk en resultaatgericht zonder daarbij onze maatschappelijke rol uit het oog te verliezen. Genoeg stof voor ambitieuze mensen om zich uit te kunnen leven! 

 

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn