Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Brussel

Departement Werk en Sociale Economie

Stagiair Personeel & Organisatie

Bedrijfsomschrijving

Het Departement Werk en Sociale Economie staat in voor de beleidsontwikkeling, de handhaving en de evaluatie van de beleidsuitvoering van het Vlaamse beleid voor Werk en Sociale Economie.

Daarnaast is haar opdracht het duurzaam ondersteunen, versterken en stimuleren van de werkgelegenheid in de reguliere sector, de non-profit sector en in de sociale economie in Vlaanderen.

Zij voert door middel van labeling, erkenningen, vergunningen, subsidie- en andere maatregelen, de programma's betreffende de bevordering van de werkgelegenheid uit die de Vlaamse Overheid beslist.

Het departement bestaat uit 6 afdelingen, namelijk Algemene Diensten, Juridische Diensten en Erkenningen, Werkgelegenheidsbeleid, Sociale Economie en Duurzaam Ondernemen, Toezicht en Handhaving, ESF (Europees Sociaal Fonds).

Functieomschrijving

Wij bieden een stage aan voor studenten personeelswerk/ human resources binnen de Strategische Managementcel van de Afdeling Algemene Diensten.

In deze Strategische Managementcel wordt alles van ICT, communicatie, personeel en organisatie gebundeld. De student zal voornamelijk worden ingezet op het P&O-luik, binnen een team met enthousiast HR- en communicatie-experten. Zij laten jou kennismaken met de brede waaier aan verantwoordelijkheden die binnen dit team worden opgenomen, met accent op de materie Personeel & Organisatie.

Van de student wordt verwacht dat hij/ zij, onder begeleiding van de verantwoordelijke personeel en organisatie, een HR-thema opneemt en hierrond een rapport, draaiboek, advies of proces uitwerkt.  Dit kan gaan over onthaal, loopbaan, vorming, diversiteit en gelijke kansen, welzijn en preventie, enz. Het thema wordt bepaald naargelang de prioriteit op het moment van de stage. We proberen om in de mate van het mogelijke ook rekening te houden met de interesse van de stagiair.
Daarnaast wordt er van de stagiair verwacht dat - in de mate van het mogelijke - deelgenomen wordt aan HR-overlegmomenten en de dagelijkse P&O-werking (en eventueel breder de dagelijkse werking van het team HR & Communicatie).

Profiel

De stagair die wij zoeken is

- een toegewijde compagnon met zin voor verantwoordelijkheid

- een initiatiefnemer die zijn of haar tanden in een project kan vastbijten

- een discrete vertrouweling

- een teamplayer met vleugje humor

We bieden aan

Wij bieden een stage binnen een enthousiast team van experten, waar je op sleeptouw zal genomen worden bij de dagelijkse bezigheden en projecten. Daarnaast krijg je de ruimte om - naast de stageopdracht - ook zelf initiatief te nemen om opdrachten op te nemen, naargelang jouw interesse, zolang deze betrekking hebben op de materie Personeel & Organisatie.

Je krijgt ook de mogelijkheid om even te proeven van de andere materies die binnen het team worden opgenomen (interne communicatie, externe communicatie, informatie- en kennisbeheer).

Neem contact op met ons en hoor welke boeiende stage jou te wachten staat!

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn

Vergelijkbare stages

 • =job.status_text

  Product Management

  FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) - DG Rektrutering & Ontwikkeling Stage
  1000 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Talent Sourcing Intern

  AIESEC in Belgium Stage
  1050 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Deeltijds