Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Brussel

Arbeid & Milieu vzw

Stagiair/scriptiestudent Ecofiscaliteit & Taxshift

Bedrijfsomschrijving

Arbeid & Milieu streeft naar een sociaal en ecologisch verantwoorde samenleving.  A&M heeft expertise in het verbinden van sociale en ecologische vraagstukken in relatie tot het thema tewerkstelling. We zijn thuis in actuele onderwerpen, zoals klimaatverandering, groene jobs en duurzaam materiaalgebruik. Ook zijn we experts in het vertalen van deze complexe materie naar gevolgen voor de werkvloer én werken we rond de kansen en het belang van gedragsverandering en participatie met betrekking tot deze thema’s. De werking van A&M bestaat uit het organiseren van activiteiten (zoals bedrijfsbezoeken, vormingen en debatten) en uitvoeren van projecten en campagnes (Groene Jobs, Save@work).

Functieomschrijving


Met onze organisatie Arbeid & Milieu willen we de komende jaren het thema 'rechtvaardige groene investeringen en een groene taxshift' verder uitdiepen en hier rond werken.
Vanuit onze thematische invalshoek maken we een verbinding tussen arbeids- en ecofiscaliteit. We verkennen voorstellen voor een geïntegreerd verhaal van de taxshift, dat bijdraagt aan de vergroening van onze economie en het versterken van het aantal jobs en de kwaliteit hiervan. Met de verkregen ideeën willen we de milieubeweging, vakbonden en publieke opinie aanspreken om een transitie te verkrijgen in het belastingssysteem.
 

Profiel

Gedreven student die zijn stage of scriptie wil doen in een non-profitorganisatie met maatschappelijk doel.

We bieden aan

Fijne kleine werkomgeving in een dynamisch team in hartje Brussel

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn

Vergelijkbare stages