Terug naar alle stages

Thumb

Stage

Wielsbeke

UNILIN

Technische stage bij UNILIN (Bachelor/Master)

Bedrijfsomschrijving

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4800 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van 1,4 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 8,1 miljard en heeft 34.000 medewerkers internationaal.

Als werkgever onderscheidt UNILIN zich als een gedreven innovatief groeibedrijf, waar echte entrepreneurs op elk niveau de basis vormen van haar succes. Investeringen in infrastructuur en in mensen kenmerken de UNILIN-bedrijfscultuur. De hoofdzetel van UNILIN is gevestigd in Wielsbeke bij Waregem, vlakbij de E17 en hierdoor vlot bereikbaar.

(Ooigemstraat 3, 8710 Wielsbeke)

Functieomschrijving

We bieden de kans aan zowel Bachelor- als Masterstudenten en hebben verschillende projecten in uiteenlopende technische domeinen (o.a. productie, onderhoud, kwaliteit, …). Hieronder vind je een aantal mogelijke projecten:

  • In kaart brengen van luchtflows in de ovens of van het volledig proces van externe/interne verpakking
  • Alternatieven uitwerken voor persluchtgebruik
  • Automatiseren van krommingsopmetingen
  • Optimaliseren van de stofafzuiging
  • Uitbouwen van een robot
  • Onderzoek doen rond de behandeling van afvalwater

Rekening houdend met jouw interesse en achtergrond bekijken we of we een stage op maat kunnen aanbieden. Bij UNILIN zijn stages geen kijk – maar doe stages. Studenten kunnen zich verdiepen in de nieuwste technologieën en een dosis praktijkervaring opdoen!

Profiel

Je bent student:

  • Bachelor, Industrieel of Burgerlijk Ingenieur (Elektromechanica, Mechanica, Materiaalkunde, Automatisering, Chemie, Energie, Fysica, Milieukunde, …)
  • Handelsingenieur
  • Bio Ingenieur (procestechnologie, …)

Je zoekt een project waar je jouw technische kennis kan delen met UNILIN en praktische ervaring kan opdoen in een inspirerende omgeving.

Je kan je vrijmaken in het voorjaar van 2017.

We bieden aan

Bij UNILIN zijn stages geen kijk- maar doe stages! Je kan je verdiepen in de nieuwste technologieën en een dosis praktijkervaring opdoen!

UNILIN investeert voortdurend in technologie. Je komt terecht in een hoogtechnologische werkomgeving en krijgt de kans om technische evoluties van op de eerste rij mee te maken en mee vorm te geven.

Solliciteer nu voor deze job
Enkel voor studenten van het hoger onderwijs

Artikels die voor jou interessant kunnen zijn