2 Best Places To Work waar je meteen aan de slag kan | Student Life | Student.be

2 Best Places To Work waar je meteen aan de slag kan

 Wie bepaalt dat een werkgever top is en hoe meet je dat? Wel, gelukkig voert Great Place To Work jaarlijks een betrouwbaar en grootschalig onderzoek,

"Topwerkgever" is best een subjectief woord. Wie bepaalt dat een werkgever top is en hoe meet je dat? Wel, gelukkig voert Great Place To Work jaarlijks een betrouwbaar en grootschalig onderzoek, waarbij het zowel polst naar werkgeversbeleid als werknemerservaring.  Als je toch jouw tijd, talent en motivatie inzet, dan liever bij een bedrijf dat ook bekend staat als topwerkgever.  

Wat maakt een werkgever top?
Een bedrijf kan nog zo hard roepen dat ze de beste zijn, hun geloofwaardigheid verdwijnt vlug wanneer het personeelsverloop hoog is en werksfeer kil aanvoelt. Zou het bieden van een hoog salaris voldoende zijn? Nee, ook dat maakt een werkgever niet per definitie top. Factoren die zeker meetellen:

·        Bedrijfscultuur en -waarden

·        Kwaliteit van leiderschap

·        Werk-privébalans

·        Verloning en arbeidsvoorwaarden

·        Carrièrekansen

Great Places To Work Competition
Om de beste werkgevers van België onder de loep te nemen, moeten wel de juiste onderwerpen worden belicht. Nu heeft Great Places To Work in ruim dertig jaar onderzoek en ervaring een goede omschrijving gemaakt van wat een top plek definieert, maar vooral ook hoe je dat meet. De definitie gaat verder dan een goed salaris, feestjes en extralegale voordelen. Dat is vaak al prima geregeld. Bij een topwerkgever wordt vooral ook gekeken naar het vertrouwen van medewerkers in hun leidinggevenden, hoe trots ze zijn op hun werk en de mate waarin ze tevreden zijn over collega’s. Dit is voor jou eigenlijk een pre-screening, omdat medewerkers hun ongezouten mening geven en jij van insiders een indruk van het bedrijf krijgt.

Twee Belgische topbedrijven

Nu je snapt welke ingrediënten van belang zijn om je goed te voelen op je werk, hebben wij hebben een kleine selectie gemaakt van twee topbedrijven. Waar jij vlug aan de slag kan:

·        Xylos

Met een positie in de top 5, is Xylos een van de Best Workplaces in België. Als afgestudeerde word je klaargestoomd voor een functie als IT-professional, zodat je thuis bent in onderdelen zoals Azure, Powershell, Citrix, Exchange, O365 en IoT. Wat je niet kent, leert Xylos je. Wat je niet weet, ga je ontdekken. Met de coaching van een ervaren collega. Het leukste? Ze zoeken steeds naar jonge IT'ers via hun Young talent Program. Hieronder vind je alvast hun vacature(s).

·        Easi

There can only be one! Easi is al vier jaar op rij de nummer 1 Best workplace! Het is duidelijk dat de medewerkers consistent tevreden zijn over hun werkgever. Easi is expert op het gebied van cloud, security en beveiliging. Door vijf essentiële waarden van Easi weet je direct of je je thuis voelt binnen de bedrijfscultuur. Heb jij de Easi-spirit? Neem een kijkje bij de vacatures hieronder (Je kan er steeds solliciteren met een business of IT diploma).

Een echt topbedrijf mag zich scharen in de poel van beste bedrijven als het voldoet aan de strenge parameters van het onderzoek. Voor jou is dit natuurlijk dé kans om het juiste bedrijf te kiezen, zodat jij je volledig inzetten om je potentieel te bereiken!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid