2020, het jaar van corona én van jouw studiekeuze! | Student Life | Student.be

2020, het jaar van corona én van jouw studiekeuze!

een studiekeuze maken tijdens corona

Over enkele maanden is het zover: het nieuwe academiejaar staat voor de deur! Maar… wat ga jij studeren? De coronacrisis maakt het voor jou niet gemakkelijker om de juiste keuze te maken, aangezien de geplande campusbezoeken, infodagen en openlesdagen niet doorgaan. Maar niet getreurd, er zijn tal van andere manieren om voldoende informatie te vergaren zodat je toch een overtuigde studiekeuze kunt maken!

World Wide Web

Je kan het waarschijnlijk al raden, maar het internet biedt écht een schat aan informatie voor studiekiezers zoals jij! Heb je bijvoorbeeld al gehoord van onderwijskiezer.be? Op deze website vind je heel wat praktische informatie:

  • Je vindt er algemene info over verder studeren: Wat is nu juist het verschil tussen een graduaat en een bachelor? Studiepunten … say what? En euh … verderstuderen, kwanta kosta?
  • Wie ben je, wat kan je en wat wil je? Misschien weten de online testen op onderwijskiezer.be dat wel beter dan jijzelf! 
  • Concrete informatie per opleiding van alle onderwijsinstellingen samen op 1 wwwebsite! 

Vraag eens rond

Weet jij wel al welke richting je uit wil? Dan kan je gericht op zoek gaan naar studenten die staan te popelen om hun ervaringen met jou te delen. The real deal dus. Vind je niet meteen de juiste persoon? Neem dan eens een kijkje op onze nieuwe facebookgroep ‘Studiekeuze in Vlaanderen en Brussel’. Je vindt er honderden studenten uit verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen, zodat jij al jouw vragen aan de juiste persoon kunt stellen. 

Liever iets anoniemer meegluren in het leven van studenten? Via de sociale mediakanalen van tal van hoger onderwijsinstellingen vind je studenten die je een blik geven achter de schermen. Zo kan je bijvoorbeeld de Instagram-stories volgen van de studenten van Thomas More-hogeschool. Afhankelijk van je interesse(s) volg je een (paar) van hun accounts en krijg je het leven voorgeschoteld zoals het écht is aan de hogeschool. Heb je bovendien een vraag voor die student? Dan stel je die ineens rechtstreeks via dm! Ongecensureerd!

Vergelijk je verschillende opties

Nog een goede tip om een doordachte keuze te maken: vergelijk je verschillende opties. Weet je bijvoorbeeld als dat je iets met communicatie wil studeren, maar twijfel je nog tussen verschillende opleidingen, hogescholen of universiteiten? Leg dan de programmagidsen, die je op de websites van de onderwijsinstellingen vindt, eens naast elkaar. Je ziet er de naam van alle vakken en hun inhoud, het aantal studiepunten per vak, de stages ... Zo krijg je al meteen een beter beeld van de verschillen in de opleiding per onderwijsinstelling. 

Niet te missen: Online Opencampusdag bij Thomas More op zaterdag 25 april

De deuren van de campussen zijn nog even gesloten, maar op zaterdag 25 april gooit Thomas More online alle lijnen open! Een Online Opencampusdag, een openvragendag voor al wat je wil weten over de opleiding van je dromen. 

Je vraagt je af wat je je daarbij moet voorstellen? Wel, eigenlijk volledig hetzelfde als bij een normale infodag, maar dan online! Wees gerust, geen nood aan een VR-bril, je bezoekt gewoon de campus zonder je kot te verlaten (de tuin kan nog nét, als de wifi zover reikt tenminste). Social distancing verzekerd! 

  • Verken de campus, de leslokalen, de labo’s ... Zo krijg je meteen een idee van de look & feel van jouw toekomstige campus.
  • Heb je vragen over een specifieke opleiding? Stel ze via de chat aan de docenten en studenten of volg live een interactieve sessie.
  • Benieuwd naar de cursussen die je binnenkort misschien zal moeten blokken? Neem een of meerdere cursussen onder de loep! 

En er is nog veel meer: download informatiebrochures, bekijk lessenroosters, stel je praktische vragen (over bv. op kot gaan) aan de mensen van de dienst studentenvoorzieningen en … neem gerust je ouders mee, ook zij zijn meer dan welkom! ;-) 

Praktische info:

  • ? Waar: je bed, de eettafel, je hangmat in de tuin … You name it! Wij komen met de campus tot bij jou!
  • ⏰ Wanneer: zaterdag 25 april van 10u tot 17u
  • ? Registeren: thomasmore.be/25april (zeker doen, zo krijg je alle info per mail)


Op 25 april al andere plannen in je kot? Op zaterdag 27 juni en woensdag 2 september volgen onze andere Opencampusdagen. Online of in het écht. Dat wachten we samen met jou nog even af … Stay safe! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid