256 gebruikte batterijen = één nieuwe gsm??? | Student Life | Student.be

256 gebruikte batterijen = één nieuwe gsm???

Gebruik jij al een drinkfles om naar de les te gaan? Let je op dat je zo min mogelijk apart ingepakte producten koopt in de supermarkt? Gebruik je een app als Vinted om tweedehandskledij te kopen? Top! Dan ben jij al volop bezig mee jouw steentje bij te dragen aan een beter milieu. Maar wist je dat je ook met je gebruikte batterijen een belangrijke bijdrage kan leveren? Een klein gebaar met een grote impact en – wie weet – zelfs een leuk extraatje voor jou.​

Bij een gemiddeld Vlaams gezin liggen maar liefst 30 gebruikte batterijen verborgen – goed voor zo’n 84 miljoen (!) lege batterijen in heel Vlaanderen. Deze batterijen bevatten allemaal tonnen waardevolle grondstoffen, zoals ijzer en zink, maar ook nikkel en kobalt, die perfect gerecycleerd of hergebruikt kunnen worden. Daarom worden alle gebruikte batterijen bij Bebat in Tienen verzameld en gesorteerd om ze zo een tweede leven te bezorgen.

Een tweede leven voor een batterij?

Inderdaad! Gebruikte batterijen krijgen een nieuw leven. Zo kan je met 13 gebruikte batterijen al een modieus brilmontuur ? creëren en wie weet bestaat jouw nieuwe gsm?binnenkort wel uit 256 gebruikte batterijen. Voor de ‘movers’ onder ons: de grondstoffen uit 3.132 gebruikte batterijen maken samen een nieuw frame voor je fiets ? en met 500.000 lege batterijen kan je zelfs een heus vliegtuig ✈ bouwen!

Wil jij ook je gebruikte batterijen een nieuw leven geven? Gebruik de Bebat-kubus – die je hier kan bestellen – en verzamel ze op een centrale plek op je kot of thuis. Breng ze regelmatig naar een Bebat-inzamelpunt in je buurt. Klik hier als je niet zeker weet wat het dichtsbijzijnde inzamelpunt is.

Dubbel de moeite waard!

Dat batterijen recycleren goed voor het milieu is, weten we intussen allemaal. Door de grondstoffen opnieuw te gebruiken moet er minder ontgonnen worden – een basisgegeven binnen de circulaire economie die we allemaal proberen na te streven.

Maar niet alleen het milieu wint als jij je gebruikte batterijen binnen brengt – ook voor jou maken we het extra spannend en interessant. Elke maand loten we immers enkele winnaars uit de binnengebrachte Bebat-zakjes. Zo kunnen de geluksvogels in 2019 genieten van een relaxweekendje, inclusief een lekker diner. Zo win je dus twee keer! Welke prijs je kan winnen, vind je steeds hier terug.

Wat moet je doen?

  • Verzamel minstens zes gebruikte batterijen in een zakje. Geen zakjes meer? Klik dan hier om er bij te bestellen.
  • Vermeld op het zakje duidelijk je gegevens (naam - adres - telefoonnummer).
  • Deponeer je zakje in één van de 24.000 Bebat-inzamelpunten. Op zoek naar een inzamelpunt in je buurt? Klik dan hier.
  • TIP: hoe meer zakjes je deponeert, hoe meer kans je maakt om te winnen!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid