4 redenen om je carrière te starten bij een bank | Student Life | Student.be

4 redenen om je carrière te starten bij een bank

De vier belangrijkste redenen om voor een carrière bij een bank te kiezen

We zijn een bevoorrechte generatie met de beschikking over talloze keuzes in studies en jobs. Die grote variëteit aan keuzes kan ook druk opleveren. Psycholoog Barry Schwartz omschrijft dat als ''the paradox of choice'' waarbij de mens verlamming en onvrede ervaart naarmate het aantal keuzes toeneemt. Bij Student.be helpen we je bij je carrièrekeuzes: Your guide to a perfect career path! Wij zochten voor je uit wat de vier belangrijkste redenen zijn om voor een carrière bij een bank te kiezen.

1. Intellectuele uitdaging

De complexiteit en intellectuele uitdaging van de financiële sector is voor veel Young Graduates een aantrekkelijk pluspunt. Laat je talent zien, want je kunt op basis van je interesses en capaciteiten de mogelijkheid krijgen om te groeien binnen de richting die je ambieert. 

2. Ga ver, ga internationaal

Als millennial ligt de wereld aan je voeten. Je gaat met gemak een midweek naar Barcelona of een weekend feesten in Berlijn. Over geldzaken hoef je je geen zorgen te maken, want betaalgemak heb je overal. De euro of andere valuta, jij kunt overal betalen. Geld is liquide en gaat de wereld over. Banken hebben daarom steeds meer internationale activiteiten waar jij als afgestudeerde een goede start maakt.

3. Opleidingen

Vind jij het belangrijk om bij je nieuwe werkgever de mogelijkheid te krijgen tot het volgen van kwalitatieve opleidingen? De banksector houdt rekening met de continue verandering van skills en wil daarom hun medewerkers blijven bijscholen. Ook nieuwe vormen van opleiden zoals e-learning zijn hier geen onbekende. Vroeger waren de functies hoofdzakelijk financieel gericht, maar tegenwoordig vragen banken ook om ict’ers en marketeers.

4. Diversiteit en werkklimaat

Hoewel de topfuncties bij banken veelal worden bevolkt door mannen, is het werknemersbestand door de jaren heen stukken diverser geworden. De aandacht voor diversiteit, gelijkheid en flexibele werktijden staat bij steeds meer banken hoog op de agenda. Ongeacht jouw afkomst, geaardheid of geslacht ben je van harte welkom bij de banken.

Welke vacatures zijn er momenteel beschikbaar?

Voor zowel stages, traineeships als startersjobs verwelkomt ING graag nieuwe talenten. ING staat dicht bij hun klanten en weten waar ze waarde toevoegen. Het is een bank die steeds een oplossing op maat aanbiedt. Vooral in deze tijden waar alles rond technologie draait, verliezen ze de mens niet uit het oog. Werken bij ING? Een kleine greep uit de verscheidenheid van de toffe vacatures: Customer Loyalty Programs - Traineeship, sales support en accountmanagement. 

Droom je van de City of London of Wallstreet in New York, maar wil je in realiteit toch liever in België blijven? Dat is een prima idee, want je hebt al genoeg andere keuzes waar je over moet nadenken. Immers, ons land heeft topbanken waar je als ondernemende starter zelf vorm kan geven aan je carrière! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  HR assistant

  Metallo Belgium Stage
  2340 Beerse
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Deeltijds 
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid