6 goede redenen om aan samenhuizen te doen | Student Life | Student.be

6 goede redenen om aan samenhuizen te doen

6 goede redenen om aan cohousing te doen

Ben je nog student of begin je nog maar net aan je professionele leven? Heb je al aan jouw verblijfplaats gedacht? Als je nog twijfelt om aan samenhuizen te doen, dan geven we je hier enkele ideeën om jouw keuze te vereenvoudigen. Samenhuizen, dat is...

1. Meer ruimte

In tegenstelling tot een studio voor 1 persoon met slechts 1 kamer en 1 badkamer is een gemeenschappelijk huis of appartement veel groter. Je deelt een keuken, woonkamer, verschillende slaapkamers en een of meerdere badkamers met je huisgenoten. De gemeenschappelijke leefruimte is meestal ook veel ruimer en daardoor dus aangenamer.

2. … voor minder geld

Hoe meer kamers in het huis of appartement, hoe lager de huurprijs per persoon. Terwijl de huurprijs voor een studio met één slaapkamer gemiddeld 450 euro bedraagt, heeft een groter appartement met twee slaapkamers een gemiddelde huurprijs van 700 euro. Het delen van de huur als huisgenoot geeft je dus de mogelijkheid om in een grotere en comfortabelere ruimte te wonen voor minder geld!

Wanneer je je stekje gevonden hebt, is het belangrijk om tijdens de verhuizing en de organisatie van de onvermijdelijke housewarming volgend detail niet over het hoofd te zien: de woonverzekering van het samenhuizen. Om dit makkelijker te maken, heeft AXA een woonverzekering voor medehuurders ontwikkeld. Het is eenvoudig (één contract voor iedereen), voordelig (je betaalt alleen waarvoor je jezelf verzekert) en op maat (je kan extra opties kiezen op basis van je behoeften).

3. Gedeelde kosten onder de huisgenoten

Huur, maar ook gas-, elektriciteits- en waterrekeningen: de kosten verbonden aan het huis of appartement worden door de volledige cohousing gedragen. Facturen delen betekent geld besparen. Wat eten of huishoudelijke boodschappen betreft, is het aan jou om te beslissen of je het allemaal samen doet (wat goedkoper is dan zelf koken) of apart. Vraag je je af hoe je de huur, de kosten, de garantie, enz. gaat verdelen? Naast de woonverzekering voor medehuurders biedt AXA via de website pactecoloc.be ook de mogelijkheid om een samenhuurpact te ondertekenen zodat jullie deze moeilijke kwesties via een eenvoudig online formulier kunnen regelen.

4. Vreugde en delen

Samenhuizen zorgt ervoor dat je elk moment samen kunt beleven. Of het nu gaat om een stevig feestje, een katerdag, een leuke gezelschapspelletjesavond, een enorme geïmproviseerde blind-test of een simpele “Netflix en chill”, je huisgenoten zullen er altijd zijn om al deze leuke momenten met jou te delen. Samen werk je aan een oneindige lijst met mooie herinneringen. Het leven is zoveel leuker als je samen eet, samen sport… Zelfs huishoudelijke taken zijn leuker als je ze samendoet. Je zet wat muziek op, iedereen helpt een handje en hup, na een uur is alles klaar! Zolang je maar niet vergeet duidelijke regels op te stellen om te voorkomen dat je telkens opnieuw de vaat van je huisgenoot moet doen omdat hij of zij uitstekende skills heeft om hieraan te ontglippen

5. Met vrienden of met onbekenden?

Of je je huisgenoten al kent voordat je er intrekt of niet, het samenleven brengt jullie snel dichterbij en je zal snel veel meer delen dan alleen de huur en een koelkast. Samenleven schept een sterke band, en niet alleen in goede tijden. Jouw huisgenoten zullen er zijn om je te helpen met jouw problemen, om je te steunen wanneer je een luisterend oor nodig hebt of om naar jouw geschreeuw te luisteren. Als je als huisgenoot leeft, voel je je je nooit alleen. En dat is van onschatbare waarde.

Goed om weten
Het product Comfort Thuis Flex geldt zowel voor hoofdverblijven als voor tweede verblijven. Het is een verzekering die de waarborgen brand en andere schade aan de woning (gebouw en inboedel), de burgerlijke aansprakelijkheid gebouwen en de gratis eerste bijstand omvat. De waarborgen diefstal, tuin, zwembad, business, gestald voertuig en indirecte verliezen zijn optioneel, net zoals de aanvullende verzekeringen familiale burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en hulpverlening personen.
Comfort Thuis Flex werd ontwikkeld door AXA Belgium, een Belgische verzekeringsmaatschappij, onderworpen aan het Belgische recht. Het verzekeringscontract wordt gesloten voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot stilzwijgende verlenging.
Raadpleeg de productfiche (IPID) en de algemene voorwaarden van dit product alvorens in te tekenen. Daarin staan de aangeboden dekkingen en de eventuele beperkingen en uitsluitingen van de dekkingen. U kan deze documenten verkrijgen bij uw verzekeringsmakelaar of op axa.be.
Neem gerust contact op met uw verzekeringsmakelaar voor meer informatie of een offerte. Hij staat voor u klaar en is het best geplaatst om u een voorstel te doen dat bij u past. Met eventuele klachten kunt u terecht bij de dienst Customer Protection (Troonplein 1 te 1000 Brussel, contacteer ons). Indien u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing kunt u zich richten tot de Ombudsman van de verzekeringen, de Meeûsplantsoen 35 te 1000 Brussel (www.ombudsman.as).
AXA Belgium beschermt uw privacy. Bekijk ons beleid en uw rechten op www.axa.be/nl/privacy en bepaal zelf hoe wij omgaan met uw gegevens. AXA Belgium, NV van verzekeringen toegelaten onder het nr. 0039 om de takken leven en niet-leven te beoefenen (KB 04-07-1979, BS 14-07-1979) ¨ Maatschappelijke zetel : Troonplein 1, 1000 Brussel (België www.axa.be ¨ Tel. : 02 678 61 11 ¨ KBO nr.: BTW BE 0404.483.367 RPR Brussel)

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Bar- en Zaalmedewerker

  A concept interim Studentenjob
  2060 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid