6 tips voor een succesvol sollicitatiegesprek | Student Life | Student.be

6 tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

Je cv en motivatiebrief zijn goed ontvangen en je bent uitgenodigd voor een solicitatiegesprek. Proficiat! Maar nu beginnen de zenuwen... Hoe zorg je ervoor dat je een succesvolle gesprek aflegt? De basis voor een vlotte sollicitatiegesprek is simpel: voorbereiding. Of dit nu je eerste sollicitatiegesprek is of je honderdste, een eerste indruk maak je maar één keer en dus zorg je er best voor dat die goed is! Geen zorgen, hieronder vind je enkele tips die je kansen op een tweede gesprek gegarandeerd zullen verhogen: 

Voor het gesprek 

  • Weet voor wie je solliciteert  

Zorg dat je op de hoogte bent van de in en outs van het bedrijf waarvoor je solliciteert. Wat zijn de doelstellingen van het bedrijf? Hebben er recent interessante ontwikkelingen plaatsgevonden? Het komt heel goed over wanneer je laat blijken dat je je research gedaan hebt
Er zijn verschillende manieren om relevante informatie te vergaren. Het lezen van de website van de werkgever is een goede en essentiële start. Daarnaast kan een snelle Google search ook wat interessante dingen opleveren. Ten slotte is het ook een heel goed idee om de sociale media kanalen van je toekomstige werkgever te volgen! En als je weet wie je gesprekspartner is: doe een snelle Google search om te kijken met wie je te maken hebt.

  • Bereid je antwoorden voor

Geen twee sollicitatiegesprekken zijn hetzelfde. Toch zijn er enkele standaardvragen die in elk in elk interview voorkomen; "Waarom wil je bij ons bedrijf komen werken?”, “Waar zie je jezelf over 5 jaar?”, “Wat zijn je sterktes/zwaktes?” , en natuurlijk iedereen zijn favoriet: “Vertel eens meer over jezelf?”. Neem je CV bij de hand en denk eens na over hoe je het best op deze vragen kan antwoorden! Het is niet de bedoeling om je antwoorden in te studeren, maar door eens na te denken over potentiële vragen zal je gegarandeerd meer ontspannen het gesprek aangaan.

Tijdens het gesprek

  • Goed begonnen is half gewonnen 

Onderzoek heeft uitgewezen dat de mening over een sollicitant voor het grootste deel al wordt gevormd in de eerste minuten van de kennismaking. Hoe maak je optimaal gebruik van die minuten? Kom ten eerste op tijd. Meld je minstens 10 minuten op voorhand aan de receptie, zo kan ook alvast de sfeer van het bedrijf een beetje opsnuiven. Tweede tip: let op je houding. Wees vriendelijk tegen iedereen die je aanspreekt en probeer rustig over te komen. Vergeet ten slotte niet om enthousiast over te komen. zien dat je er zin in hebt! 

  • Stel zelf ook vragen 

Een sollicitatie is een wederzijds gesprek. Wanneer je op het einde dus de kans krijgt om een vraag te stellen, aarzel dan zeker niet om dat te doen! Dit is namelijk je kans om zaken te weten te komen die niet noodzakelijk op het internet te vinden zijn. Hoe zit een typische werkdag eruit? Wat is de heersende bedrijfscultuur? Op welke manier worden prestaties geëvalueerd? Dit zijn allemaal vragen die je een beter inzicht zullen geven van de job én bovendien kan je zo demonstreren dan je een serieuze kandidaat bent.  

Na het gesprek 

  • Een bedankje  

Het sollicitatiegesprek is misschien achter de rug, maar dat betekent niet dat je het eindresultaat niet meer kan beïnvloeden. Het wordt steeds minder gedaan, maar een korte follow-up na het gesprek kan je een hogere plaats in de ranking opleveren. Beschrijf kort en bondig hoe jij het sollicitatiegesprek ervaren hebt en bedank je potentiële werkgever voor haar of zijn tijd. Meer hoeft het niet te zijn!

  • Neem initiatief 

 Heb je na een tijdje nog steeds geen antwoord op je sollicitatie gekregen? Neem de telefoon dan zelf op! Wees niet bang dat je onbeleefd of ongeduldig zult overkomen. In de meeste gevallen kan nabellen geen kwaad. Integendeel, het toont toewijding en zelfmotivatie

Succes! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid