Als ‘Data Scientist’ in de telecomsector aan de slag | Student Life | Student.be

Als ‘Data Scientist’ in de telecomsector aan de slag

data scientist

De job ‘Data Scientist’ zou zo maar eens dé job van de toekomst kunnen zijn. Steeds vaker vind je vacatures voor deze functie, maar die zijn vaak binnen dezelfde sectoren georiënteerd, zoals de financiële (bank)wereld en de productie- en retailmarkt. Maar ook andere types bedrijven zijn tegenwoordig volop op zoek naar Data Scientists. Welke dan, vraag je je af? Wat dacht je van de boeiende telecomsector! Hieronder leggen we je uit wat de job precies inhoudt én geven we je een voorbeeld van zo’n functie bij een telecombedrijf. 

Wat doet een Data Scientist precies?

Een Data Scientist is iemand die grote hoeveelheden data verwerkt uit verschillende (al dan niet gestructureerde) bronnen (oftewel ‘big data’) om deze om te zetten naar bruikbare informatie voor het management van een bepaald bedrijf. De functie lijkt op die van een Data Analist, met dit verschil dat een gewone analist zich hoofdzakelijk bezighoudt met het verwerken van historische data tot informatie, terwijl de Data Scientist zich toelegt op het maken van voorspellingen door data te extrapoleren en modellen te bouwen. Daardoor is het belangrijk dat je als Data Scientist een uitstekende IT-kennis én excellente programmeervaardigheden hebt. 

Data Scientist bij Telenet

Bovenaan dit artikel vertelden we je al dat Data Scientists ook in de telecomsector terecht kunnen komen. Wel, bij Telenet zijn ze op dit moment op zoek naar een Young Grad Data Scientist! Concreet kom je terecht in de afdeling ‘BI Advanced Analytics’, een jong en dynamisch team binnen de BI-organisatie van Telenet. Deze groep Data Scientists formuleert hun verantwoordelijkheid als volgt: “Waarde halen uit data door middel van statistische analyse om zo een significante impact te hebben op beslissingen én om operationele processen en producten met analytische output aan te sturen". 

Om deze ambities waar te maken, zet Telenet voortdurend projecten en R&D-initiatieven op om waardegedreven voorspellende modellen, segmentaties en Machine Learning algoritmes te ontwikkelen. Concreet zal je verschillende uitdagingen aangaan binnen de volgende 5 gebieden: Marketing, Customer Experience, Care, Network Optimization en Pro-active Network & Customer Repair. Aan afwisseling alvast geen gebrek! Bovendien profiteer je als Young Grad van de vele voordelen die Telenet aanbiedt, zoals een opleiding en on-the-job training, een hoop verantwoordelijkheid vanaf het begin én een competitief salarispakket.

Klaar om je innovatieve brein los te laten op uitdagende projecten bij Telenet? Neem dan hier een kijkje voor meer informatie en waag je kans! Student.be wenst je alvast een boeiende werkervaring toe. 

 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid