Ben je gierig of vrijgevig? | Student Life | Student.be

Ben je gierig of vrijgevig?

Je beschouwt jezelf waarschijnlijk graag als vrijgevig, maar de portefeuille van een student is natuurlijk niet zo breed dat je je centen niet moet tellen. Gelukkig kan je op verschillende manieren vrijgevig zijn, bijvoorbeeld door iemand een dienst te bewijzen of door wat geld te lenen aan een maat wanneer hij het echt nodig heeft. Student.be geeft je enkele tips om niet als een gierigaard bestempeld te worden.

Jouw creativiteit ontwikkelen.

Wanneer we het meest in nood zijn, worden we vaak het creatiefst. Het is gemakkelijker om een geschenk te kopen dan om er zelf één te maken, maar de erkenning is des te groter wanneer je er je tijd en energie insteekt. En dat de ‘Do It Yourself’ nu een hype is, is uiteraard mooi meegenomen. Het planten van zaadjes voor bloemetjes, een fotomontage van de laatste vakantie of huisgemaakte zeep, ideeën genoeg op het internet en de vele DIY-blogs. Get inspired!

Met een gerust gevoel lenen.

We willen bij onze vrienden niet als gierigaard overkomen, anderzijds lenen we niet graag geld dat we later nooit meer terugzien. Goed nieuws voor jullie! Je kan nu snel en zonder moeite terugbetaald worden via Pengo, een nieuwe virtuele assistent die onze leningen en terugbetalingen beheert. Eenvoudig en efficiënt, Pengo laat je toe om 100% gratis en veilig terugbetalingsaanvragen te sturen. Het is geen app en je hoeft er geen account voor aan te maken. Het concept dat is opgestart vanuit Belfius (The Studio), werkt met elke bank. Om het te kunnen gebruiken, hoef je enkel Pengo als vriend toe te voegen op Messenger, jouw terugbetalingsaanvraag op te stellen en ze via Messenger, whatsapp of mail te versturen. Afspraak op Messenger dus om het concept te ontdekken! 

En wat met het organiseren van etentjes?

Wanneer je vrienden komen eten, moet je niet veel geld uitgeven om indruk te maken. De eenvoudigste dingen zijn dikwijls de lekkerste. Er bestaan tal van websites en blogs gewijd aan lekkere goedkope recepten. Er is dikwijls toch niets lekkerder dan een spaghetti bolognaise, Mexicaanse wraps of een homemade hotdog.

Gewoonweg mensen helpen.

Vrijgevig zijn is ook jouw tijd geven en er zijn voor de anderen wanneer nodig. Niet alles draait rond geld. Wees beschikbaar voor je vrienden wanneer ze jou nodig hebben en niemand zal je gierig noemen. Als jouw vrijgevigheid zich vertaalt in het helpen van anderen voor de verhuis, een lift te geven of te helpen bij een studietaak, dan is dit veel kostbaarder dan geld.

Je hebt de boodschap begrepen! Er bestaan wel degelijk alternatieven voor een goed gevulde portefeuille om een vrijgevig iemand te zijn. Aan jou om uit te maken waarin je je het meest herkent en welke gewoonten je het liefst hanteert. 

Recente koten

  • {{ studentRoom.total_price | number: 0 }}

    {{ studentRoom.title }}

    {{ studentRoom.zip_code }} {{ studentRoom.city }}
    {{ studentRoom.accommodation_type_text }} {{ studentRoom.total_available_rooms }} {{ studentRoom.rent | number: 0 }} huur {{ studentRoom.charges | number: 0 }} extra kosten
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid