Bij welke West-Vlaamse bedrijven kun je als ingenieur terecht? | Student Life | Student.be

Bij welke West-Vlaamse bedrijven kun je als ingenieur terecht?

startersjob ingenieur, young graduate ingenieur

Een goede startersjob als ingenieur is de perfecte basis voor het opbouwen van jouw toekomst. Het ligt voor de hand om dat in de drukke steden te doen zoals Antwerpen, Gent of Brussel. Maar geeft dit je zoveel voordelen? Het is algemeen bekend dat bedrijven zich graag vestigen in dit drukke deel van België. De hoge leefkost en een hectische verkeersstroom moet je er dan als medewerker vaak bijnemen. 

De drukte voorbij

Een ingenieursvacature vinden in Gent, Antwerpen of Brussel is niet zo’n grote uitdaging. Anders wordt het als we kijken naar de woongelegenheid en de inrichting van de stad. Van de file 's ochtends en 's avonds tot de lange rij bij de lunchroom naast het kantoor en de onrustige wandeling in de middag door de betonnen jungle. Je ontkomt gewoon niet aan de drukte. 

In dat geval is het een goed idee om Manneke Pis én de Brusselse wafels achter je te laten, om te ontdekken wat West-Vlaanderen te bieden heeft. Hier vind je tal van leuke bedrijven waar je als ingenieur direct aan de slag kunt. Minder files, minder drukte en een prachtige omgeving. West-Vlaanderen heeft alle ingrediënten voor een succesvolle carrière als ingenieur.

Ontwikkeling 

Hoewel je misschien bang bent dat afscheid nemen van Gent, Brussel of Antwerpen pijn gaat doen, hebben we een aantal  fantastische bedrijven voor je uitgelicht. Je kunt denken aan Televic in Izegem. De naam zegt je wellicht niet zo snel iets, maar kijk om je heen. In het openbaar vervoer, het ziekenhuis of op school. Overal staan televisies en informatieborden. Televic is gespecialiseerd in communicatietechnologie en investeert groots in research en development om nu én in de toekomst  relevante te blijven! Televic zoekt daarom ingenieurs op het gebied van zowel hardware als software.

Ideeën, vernieuwing en innovatie centraal

Zonder veel aandacht loop je er elke dag overheen. Thuis, op kantoor en in de supermarkt. Die honderden voetstapjes. Elke dag. Jarenlang. Dat kunnen alleen vloeren met een lange levensduur aan. Unilin levert deze krachtige vloeren. Unilin in Wielsbeke is een begrip in de vloerenindustrie. Vanuit het prachtige West-Vlaanderen heeft Unilin een positie als marktleider binnen hun vakgebied weten te bemachtigen. Momenteel werven ze een grote pool young graduates. In de gehele lijn van het bedrijf. Jouw voornaamste doel als ingenieur bij Unilin? Verbeteren, vernieuwen, verrijken. Dit betekent onder andere procesverbeteringen voorstellen, verbeterprojecten uitvoeren en het onderhouden van productieprocessen. Stap jij de pool in?

Daadwerkelijk bijdragen aan duurzaamheid

Echte luxe is je ongemerkt comfortabel voelen in een ruimte. Een juiste temperatuur is daarin van belang, maar niet vanzelfsprekend. We willen immers geen zweetdruppels in de zomer. Ook liever niet twee dikke truien in de winter. Voor verse producten geldt: gekoeld houden = langer houdbaar. Klimaatbeheersing biedt ons de mogelijkheid om de temperatuur naar gevoel aan te passen. Daikin is expert op het gebied van klimaatbeheersing en duurzame oplossingen. Daikin in essentie: koelen en verwarmen. Maar dan innovatief, op wereldwijde schaal en in oneindige toepassingen. Bijvoorbeeld, dankzij Daikin zijn de gekoelde gebouwen in Dubai als coolpacks in de snikhete woestijn. Bij Daikin kan je als ingenieur richten op software, IT infrastructuur, processen of onderhoud van cruciale productielijnen. 

Werken als ingenieur in West-Vlaanderen biedt veel mogelijkheden. Je kunt niet alleen genieten van rust en ruimte, maar verspilt daarnaast ook geen tijd aan onnodige files of drukte op de woningmarkt. Met tal van leuke West-Vlaamse bedrijven waar je als ingenieur direct aan de slag kunt. Daarnaast wil je na jouw bewogen studietijd natuurlijk het liefst werken in een inspirerende en rustige omgeving. 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Junior software developer

  Televic Startersjob
  8870 Izegem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Junior hardware engineer

  Televic Startersjob
  8870 Izegem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Software Project Leader

  Daikin Startersjob
  9000 Gent
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid