Bouw mee aan morgen in de Antwerpse industrie! | Student Life | Student.be

Bouw mee aan morgen in de Antwerpse industrie!

Werken in de industrie

Werken in de Antwerps-Wase industrie, wat houdt dit juist in? Als we volgende acht jonge enthousiastelingen mogen geloven, is er in deze boeiende wereld geen gebrek aan uitdagingen!

Abdel werkt als procesoperator bij BASF en is fan van het shiftsysteem.

"Met een shiftsysteem neem je je job nooit mee naar huis.Ook kan je hierdoor gewoon in het midden van de dag een afspraak bij de dokter maken of boodschappen doen wanneer het rustig is in de supermarkt. En de files, daar sta ik nooit in!”

Cedric staat als ontwerper/tekenaar bij Belgian Scrap Terminal in voor de ontwerpen van nieuwe installaties die het metaalverwerkingsproces moeten vereenvoudigen. 

“Dankzij mijn job kan ik mijn steentje bijdragen aan de strijd tegen de klimaatcrisis. Want BST draagt milieubewustheid hoog in het vaandel. Ook voor de ontwikkeling van mijn projecten is dat steeds een belangrijke factor.”

Irfan leert door zijn gevarieerde job als pijpfitter bij Bilfinger veel bij.

"Elke dag op de werf is anders. De ene dag ben ik leidingen aan het opmeten en fabriceren, de andere dag zet ik ze om in een isometrische tekening met wiskundige berekeningen. Daarnaast voer ik op werven ook onderhoudswerken uit.” 

Parham zet als werkvoorbereider zijn technische kennis in om werkbonnen voor te bereiden, storingen op te lossen en belangrijke periodieke testen uit te voeren binnen de kerncentrale van Doel.

“Veiligheid is voor mij en mijn collega’s cruciaal op onze werkplek. Samen kijken we dus steeds alles tot in de puntjes na. Doorgroeimogelijkheden zijn er zeker en vast. Zolang je genoeg initiatief toont, liggen alle wegen open.”

Hanne vindt als project engineer bij INEOS de steile leercurve zeker een meerwaarde.

“Deelnemen aan een groot project vanaf de start heeft het voordeel dat je samen met het project groeit. Dit zorgt voor veel variatie in het dagelijkse werk en de nodige uitdagingen, twee dingen die mij in een job motiveren.”

Sidney staat als operator/technieker in voor het onderhoud en de herstelling van waterzuiveringsinstallaties en pompstations van Aquafin. 

“Ik stuur de processen bij, neem stalen, inspecteer riolen, onderhoud toestellen, … Ik zorg er mee voor dat het waterzuiveringsproces blijft draaien en dat er terug proper water naar de natuur stroomt.”

Robin is pas afgestudeerd en kan als meet- & regeltechnieker bij ENGIE (WKK) de theoretische kennis eindelijk omzetten in de praktijk.

“Ik sta mee in voor het onderhoud van de warmte-krachtkoppelingsinstallaties (WKK). Ik voer onder andere kalibraties uit en los meet- en regeltechnische storingen op. De energiesector is een heel interessante sector, zeker met het oog op onze klimaatneutrale toekomst.” 

Remco haalt als ingenieur bij Actemium de meeste voldoening uit de balans tussen de praktijk, innovatieve oplossingen bedenken en klantgericht bezig zijn. 

“Ik teken projecten uit, maak offertes en heb gesprekken met klanten. Maar ik trek ook mee kabels en sluit ze aan. Een industrie die continu in ontwikkeling is, biedt veel kansen om ook persoonlijk te kunnen groeien.”


Meer weten over de vele jobkansen binnen de Antwerps-Wase industrie? www.jobsindeindustrie.be toont een overzicht van alle mogelijke jobs en de meerwaarde die de sector te bieden heeft. Op dit platform kan je ook meteen solliciteren en meer ervaringen van jonge starters in de industrie lezen. Volg ook zeker de Instagram of Facebookpagina om op de hoogte te blijven van interessante projecten, het laatste nieuws en veel meer binnen de industrie!


 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Security Engineer

  Barco Startersjob
  8500 Kortrijk
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid