bpost stoomt 4500 jobstudenten klaar voor deze zomer | Student Life | Student.be

bpost stoomt 4500 jobstudenten klaar voor deze zomer

studenten bij bpost voor de zomervakantie

Als een van de grootste werkgevers van ons land verwelkomt bpost dit jaar opnieuw heel wat jobstudenten. En met jobs als commerciële medewerker, sorteerder, magazijnier, postbode, etc. is er voor elk wat wils. “Een leuke en gevarieerde job, en niemand die op je vingers zit te kijken”, getuigt Tim De Bel (24) over zijn studentenjob als postbode. “Daarom dat ik het 2 zomers op rij heb gedaan.”

“Je start de dag gewoonlijks iets vroeger dan je medestudenten”, lacht Tim met kleine oogjes. Want in het sorteercentrum liggen de kranten te wachten om verdeeld te worden. Na de eerste krantenronde is het tijd om brieven te klasseren en de bestelwagen vol te laden met pakjes en aangetekende zendingen. Eens die uitgereikt, spring je de fiets op om als laatste taak de brieven nog rond te dragen.”

Voor Tim en vele andere jobstudenten speelt het zelfstandige aspect een belangrijke rol in hun keuze voor bpost. Na 3 dagen opleiding mocht Tim al alleen op pad. “Je kiest zelf je werktempo, komt buiten en bent actief bezig. Ideaal voor mij als student Sportmanagement”, aldus Tim. Daarnaast heb je nog voldoende vrije tijd om te doen wat je wil. 

Als jobstudent bij bpost dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • minstens 17 jaar zijn
  • minimum 3 weken ononderbroken beschikbaar zijn
  • voor bepaalde diensten moet je over een rijbewijs B beschikken en kunnen fietsen
  • voor de functie van commercieel medewerker kan je uitzonderlijk vanaf 16 jaar aan de slag

Benieuwd hoe een jobstudent werken bij ons bedrijf ervaart? Klik op onderstaande video en maak kennis met Tim, één van de 4000 studenten van afgelopen zomer.

jobstudent postbode bij bpost

Ook zin in een studentenjob bij bpost? Solliciteer als de bliksem voor 1 van onderstaande vacatures! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid