De 4 beste bedrijven voor Vlaamse IT studenten | Student Life | Student.be

De 4 beste bedrijven voor Vlaamse IT studenten

De 4 beste bedrijven voor Vlaamse IT studenten waar je aan de slag kan

Informatica wordt hoe langer hoe belangrijker binnen organisaties. Het is dus geen wonder dat IT studenten erg gegeerd zijn op de arbeidsmarkt! Maar vooraleer je voor een bedrijf kiest, moet je je als jonge IT’er eerst enkele zaken afvragen; Kan ik me creatief ontwikkelen in het bedrijf? Biedt het bedrijf voldoende ruimte aan voor innovatie? Zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden in het bedrijf? Etc. Geen zorgen, wij zijn voor jou op zoek gegaan naar bedrijven die aan deze voorwaarden voldoen en meer! Dus bij deze, de 4 beste bedrijven voor IT studenten: 

EASI 

EASI is een bedrijf dat momenteel als een sneltrein aan het groeien is en dus een ideale omgeving biedt voor Young Graduates die houden van een uitdaging. Als een van de meest toonaangevende ingenieursbedrijven staat EASI niet enkel bekend om zijn uitdagende projecten, maar ook zijn werkcultuur waarvoor ze drie keer op rij verkozen werden tot “Best Workplace”.  

Momenteel is EASI op zoek naar een Junior IT Business Consultant. Deze functie is perfect voor een Young Graduate die naast een passie voor informatica, ook een interesse heeft in business. Na een technische en functionele vormgeving, zal je optreden als consultant en zal je klanten kennis laten maken met de verschillende IT-applicaties. Op termijn en in functie van je capaciteiten en interesses kan je kiezen voor een meer functionele of een meer technische invulling van uw functie. Een ideale starter job voor een jonge iT'er! 

Xylos

Bij Xylos weten ze waar ze naartoe gaan. Als toonaangevend ICT-bedrijf wil Xylos namelijk mensen inspireren met technologie om bij te dragen tot het succes van haar klanten. Xylos wil dus een inspirerende organisatie zijn, een fantastisch bedrijf om voor en mee te werken. Een plaats waar de mens en niet de technologie centraal staat. Daarvoor stimuleren ze intrapreneurship en innovatie. Combineer dat met een stevige portie passie en fun, en je begrijpt waar Xylos naartoe wil.

Wil jij elke dag starten met een duidelijk doel, een persoonlijk plan en heel veel zin? Dan ben je bij Xylos aan het juiste adres. In hun Young Graduates Program stomen ze je tijdens een hands-on traject in no time klaar tot een echte IT-professional. Werk samen met experten, proef van verschillende technologieën en kies zelf in welke richting je wil doorgroeien. Dankzij de kernwaarden ‘Take Care’, ‘Grow’ en ‘Passion’ werden zij dit jaar verkozen tot één van de 'Best Workplaces'.

Realdolmen

Realdolmen valt niet onder de standaardnoemer van een ICT-bedrijf; ze vertrekken niet vanuit de technologie, maar focussen zich in de eerste plaats op mensen, hun potentieel en het resultaat dat organisaties willen bereiken. Van daaruit werkt Realdolmen toe naar het technologische gegeven. Kortom: het draait bij Realdolmen vooral om de mens, niet de achterliggende technologie!  

Als Young Graduate met een passie voor IT ben je hier dan ook aan het juiste adres! Realdolmen is namelijk vaak op zoek naar jong consultancy-talent om ons team te versterken. Met het acADDemICT Junior Track introduceert Realdolmen een uniek programma met focus op Young Graduates. Tijdens een intensieve trainingsperiode van 3 maanden wordt je in het acADDemICT programma voorbereid op het leven van een professionele ICT Consultant! 

Momenteel kan je je al kandidaat stellen voor de volgende tracks binnen het acADDemICT programma: 

Proximus

Proximus is misschien niet het eerste bedrijf dat er in je opkomt wanneer je denkt aan IT, maar het telecommunicatie- en ICT-bedrijf mag je zeker niet over het hoofd zien!  Proximus is een bedrijf met een bruisende IT-departement waar alle trends en nieuws op vlak van telecom, ICT, cloudoplossingen en aanverwante technologieën op de voet gevolgd worden. Als jonge starter krijg je hier dus de kans om de toekomst van digital mee te vormen.

Het Young Professional Progam biedt verschillende interessante opties voor Young Graduates met interesse in IT! je kan  via het programma terecht  komen in volgende functies: IT analyst, Data architect, Junior project manager en security engineer. Indien je interesse hebt in een meer algemener programma, dan kan je zeker terecht bij het Management Trainee Program. waar experten uit verschillende domeinen hun kennis over de laatste technologieën en innovatie met jou delen

Er liggen dus heel wat kansen voor het grijpen, de keuze is aan jou! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Junior Sales

  Proximus Startersjob
  1030 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Junior Functional Analyst

  Proximus Startersjob
  1030 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid