De 4 beste bedrijven waar Vlaamse IT-starters aan de slag kunnen | Student Life | Student.be

De 4 beste bedrijven waar Vlaamse IT-starters aan de slag kunnen

De beste bedrijven voor Vlaamse IT-starters

We hoeven het je waarschijnlijk niet meer te zeggen: als Young Graduate met een IT-achtergrond ben je erg gegeerd op de arbeidsmarkt. Je kan dus best wel wat ‘picky’ zijn wanneer je op zoek gaat naar je eerste job! Belangrijk is dat je goed nadenkt vooraleer je voor een job in een bepaald bedrijf kiest. Denk maar aan de match met de bedrijfscultuur, de doorgroeimogelijkheden, de manier van aanpak bij projecten… allemaal aspecten die meespelen in jouw keuze. Om jou hierbij te helpen ging Student.be op zoek naar de beste bedrijven voor jonge IT-starters in Vlaanderen!

*side note: willekeurige volgorde


Proximus

Proximus is misschien niet het eerste bedrijf dat er in je opkomt wanneer je denkt aan IT, maar het telecommunicatie- en ICT-bedrijf mag je zeker niet over het hoofd zien!  Proximus is een bedrijf met een bruisende IT-departement waar alle trends en nieuws op vlak van telecom, ICT, cloudoplossingen en aanverwante technologieën op de voet gevolgd worden. Als jonge starter krijg je hier dus de kans om de toekomst van digital mee te vormen.

Het Young Professional Progam biedt verschillende interessante opties voor Young Graduates met interesse in IT! je kan  via het programma terecht  komen in volgende functies: IT analyst, Data architect, Junior project manager en security engineer. Indien je interesse hebt in een meer algemener programma, dan kan je zeker terecht bij het Management Trainee Program. waar experten uit verschillende domeinen hun kennis over de laatste technologieën en innovatie met jou delen.

Interesse? Bekijk hier alle Proximus vacatures!


 Itineris

Itineris is een Gents technologiebedrijf dat een software ontwikkelt, gebouwd op Microsoft-technologie, voor nutsbedrijven. Het bedrijf is internationaal actief en wil een frontrunner zijn in de digitale vernieuwingsslag die er aankomt in de sector. Daarom is het op zoek naar ambitieuze starters die willen meeschrijven aan hun toekomstverhaal.

Je komt terecht in een jong en dynamisch bedrijf waar een echte YES, WE CAN-mentaliteit heerst en waar veel belang gehecht wordt aan kennisoverdracht. Want je staat er niet alleen voor: er is een uitgebreid Onboarding programma met interactieve sessies waardoor je het bedrijf, de software en de collega’s snel beter leert kennen. Je hebt toegang tot een online Learning & Development platform, waardoor je ook nadien continu kan bijleren. Als junior kan je bovendien steeds met al je vragen terecht bij de seniors. Daarnaast staat werken bij Itineris ook garant voor FUN: een maandelijkse drink op vrijdagavond, samen sporten over de middag, het jaarlijkse Summer Event… bij Itineris kan het allemaal!

Interesse om je carrière bij Itineris te starten? We hebben alvast 2 vacatures voor jou:

Functional Consultant of Test Consultant CTG België

CTG België is een internationaal ICT-servicebedrijf met vijftig jaar ervaring in innovatieve IT en webtechnologie en is daarnaast dé marktleider in Software Testing. Elk jaar werven ze maar liefst 40 juniors aan, en dat doen ze met volle overtuiging! 

 Bij CTG zijn ze op zoek naar enthousiaste en gedreven Young Potentials die van Software Testing hun beroep willen maken. Daarvoor organiseren ze in 2020 drie keer (in februari, april en september) een opleidingstraject tot Test Engineer! Via een interactieve training en een praktijkstage word je helemaal klaargestoomd om samen met je collega’s op uitdagende en uiteenlopende testprojecten te werken! 

 Ontdek hier wat CTG haar deelnemers aan de opleiding tot Test Engineer allemaal te bieden heeft!


Capgemini

Heb je interesse voor een carrière binnen de IT-consultancywereld? Dan ben je als jonge starter bij Capgemini zonder twijfel aan het juiste adres! Met meer dan 300 kantoren over de hele wereld kan je hier ook jouw internationale ambities gegarandeerd waarmaken.  En.. goed nieuws, want Capgemini verwelkomt het hele jaar door jong talent! 

Bij Capgemini startten afgelopen september een heleboel enthousiaste Young Graduates. Op het programma? Twee drukke dagen waar er connecties voor het leven gemaakt worden, iedereen gezellig samen uiteten ging in het atomium en vervolgens deelnam aan een toffe workshop. Je merkt het al: bij Capgemini doen ze er alvast alles aan om jonge starters zoals jij een spetterende carrièrestart te bieden! 

Ontdek hier de verschillende openstaande vacatures en ga ervoor!

 
 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Junior Sales

  Proximus Startersjob
  1030 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Junior Functional Analyst

  Proximus Startersjob
  1030 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid