De 5 beste Traineeships van 2019 | Student Life | Student.be

De 5 beste Traineeships van 2019

Veel bedrijven bieden aan young graduates Traineeships aan om de kneepjes van het vak te leren

Of je nu ambities hebt om snel door te groeien naar een managementfunctie of simpelweg je kennis en ervaring in een bepaalde sector wilt versterken, een traineeship is een echte boost voor je verdere carrière. Zeker voor Young Graduates zijn traineeships een unieke kans om concrete skills aan te leren en te ontdekken in welke sector ze het meest uitblinken!

Traineeships zijn werk- en opleidingsprogramma's die talentvolle starters een kans geven om:

  • Te proeven van wat een bedrijf te bieden heeft 
  • Zichzelf te ontwikkelen door mee te werken aan verschillende projecten
  • Door te groeien in de afdeling waar ze zich het meest thuis voelen

Naast een volwaardige job, volg je dus ook een opleidingstraject waar je klaargestoomd wordt voor een leidinggevende functie. Ideaal toch? Voordat je massaal begint te solliciteren voor traineeships moet je wel zeker zijn dat je voor het juiste bedrijf kiest. Elke organisatie geeft traineeships namelijk vorm op hun unieke manier! Om het allemaal toch wat makkelijker te maken, heeft student.be een lijst opgesteld van de vijf beste traineeships die starten in 2019 (willekeurige volgorde):

1. Meltwater International Management Trainee

Het internationale management traineeship bij Meltwater begint in hartje Amsterdam! Daar zal je in de eerste drie tot negen maanden leren hoe je de diensten van Meltwater het best presenteert en verkoopt aan leidinggevenden uit verschillende industrieën. Het uiteindelijke doel van het internationale management traineeship bij Meltwater is dat de Young Graduate klaarsgestoomd wordt voor een management positie. Tijdens het hele sales-proces is het dus zeer belangrijk dat je de leiding neemt. Meltwater is misschien een internationale bedrijf, maar er heerst nog steeds een cultuur van een klein bedrijf! Verwacht je dus sneller op veel meer verantwoordelijkheid. En met voldoende resultaten en ervaring kan je zelfs evolueren tot teamleader! 

2. Lidl Traineeships

Een traineeship bij Lidl kan alvast een grote stap vooruit betekenen voor jouw carrière. Lidl groeit snel. Elke drie weken een nieuwe winkel, elke drie jaar een nieuw distributiecentrum en elke drie minuten een nieuwe klant. Lidl biedt een traineeship aan in Projectmanagement.  Als jij binnen enige tijd de functie van top-manager wil bereiken, of in no-time verantwoordelijk wil zijn voor een aantal winkels, dan is hun programma de juiste keuze. Deze traineeship begint in de winkel, en zo werk je jezelf helemaal naar boven. Op deze manier leer je alle niveaus van de organisatie kennen, en kan je met je helicopterview van Lidl echte veranderingen maken!

3. Proximus Management Trainee Program

Als je voor een traineeship bij Proximus kiest, kies je voor een intensief opleidingsprogramma vol met kennis over de laatste technologieën en innovaties van experten uit alle domeinen. Bovendien krijg je gedurende 2 jaar de kans om samen te werken met de beste specialisten en expertise op te bouwen in verschillende domeinen waaronder Marketing, Strategie, Innovatie, Logistiek, Cyber Security, ICT, Big Data, Sales, Finance etc. Met een hoog potentieel en een uitgesproken passie voor één van de bovenvermelde domeinen kun je na het volgen van dit tweejarig ontwikkelingsprogramma een positie krijgen in één van hun departementen. Masters in economie, management, marketing, informatica, financiën, burgerlijk, industrieel of handelsingenieur of een gelijkaardige richting zijn allemaal welkom!

Klik hier om te solliciteren voor het Proximus Management Traineeship! 

 

4. Fidea Young Graduates Program

Ook een carrière binnen de verzekering kan interessant zijn! Fidea gaat in deze sector op zoek naar trainees om te beginnen als schadebeheerder of onderschrijver. Bij Fidea maakt het niet uit welk diploma je net haalde, wel dat je er eentje hebt. Iedereen krijgt een opleiding op maat binnen een familiale omgeving maar met een professionele aanpak! Een belangrijke troef van Fidea is de focus op een goede work-life-balance, wat ook doorgetrokken wordt bij hun extra-legale voordelen. Heb je zin in een nieuwe uitdaging met ruimte voor ontwikkeling? Dan kan je hier solliciteren.

5. First Floor HR Management Trainee

Is Human Resources iets waarin jij jezelf ziet groeien? Bij First Floor start je als trainee aan de basis, namelijk als recruiter. Deze job lijkt helemaal niet zo vanzelfsprekend als je zou denken. First Floor geeft jou de juiste training om efficiënt te leren zoeken, screenen en matchen. Je werkt aan verschillende opdrachten en krijgt een personal coach van het bedrijf. Je krijgt de kans om binnen een digitaal bedrijf te ontdekken en op zoek te gaan naar waar jouw passie precies ligt, en dit binnen een jong bedrijf. Als jij je een carrière binnen de HR wil beginnen, solliciteer dan hier voor de traineeship!

Zoals je kan zien is er veel keuze als het aankomt op een bepaalde sector of een bepaalde job, maar er is voor iedereen wat wils. Hebben deze traineeships je interesse gewekt? Dan is het enige wat je nu te doen staat, kiezen!

 

 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid