De best betaalde studentenjobs | Student Life | Student.be

De best betaalde studentenjobs

 

Zoek je een goed betalende studentenjob? Wil jij meer betaald worden voor je studentenjob? Maar weet je niet welke job je moet zoeken? Misschien heb je meer geluk met onze onderstaande selectie.

De topjobs

Bijles geven: Bijles geven: Wist je dat je ook een mooi centje kunt bijverdienen door anderen te helpen? Via mySherpa geef je bijles in jouw eigen vakgebieden. Bovendien beheer je zelf je agenda en je planning. De uurvergoedingen schommelen tussen €15-€20. BijlesHuis regelt de werking via Deeleconomie, waardoor je zelf geen administratie hoeft te verrichten én de bijlesuren die je geeft, geen impact hebben op het aantal uren dat je mag werken als jobstudent. Het enige wat je nodig hebt, is een bachelordiploma en de juiste skills om andere studenten te ondersteunen!

Mystery shopper: Al reeds enkele jaren evalueren bedrijven met deze techniek de kwaliteit van de diensten die in de winkels worden aangeboden. In het algemeen heb je een budget om een "nep klant" te spelen en aankopen te doen in de winkel (vaak kan je zelfs houden wat je gekocht hebt!). Je blijft ongeveer twintig minuten in je rol en dan moet je enkele vragenlijsten over dit winkelbezoek nauwgezet beantwoorden. Je kan tot 15€/u verdienen.

Toeristische gids: Je kan ook, vooral in de zomer, een toeristische gids worden. Je moet minstens een tweede taal onder de knie hebben, maar vooral de regio kennen waarin je actief wil zijn. Het salaris varieert tussen de 40 en 70€ per dag, met uitzondering van fooien die je ook kunt ontvangen.

De beste tips

Is het voor jou helaas niet mogelijk om één van de bovenstaande jobs te bemachtigen? Dan hebben wij nog enkele tips die je op weg kunnen helpen naar een prachtig salaris!

Nachtwerk, zon- en feestdagen: Zoals je waarschijnlijk weet, liggen de nachtlonen hoger. Dit verschil is te wijten aan de spreiding van de werktijden en de zware aard van het werk. Zoek een baan waar je op zon- en feestdagen kunt werken en je verdient (meestal) 2 keer je salaris! Dat klopt, de salarissen tijdens deze periodes worden betaald tegen 200% of zelfs 300% in sommige gevallen! Opgelet: controleer dit ruim van te voren want niet alle winkels, ook al zijn ze op zondag geopend, werken met deze "verloning".

Werken in een groot bedrijf: Het is bekend, grote bedrijven = grote salarissen. Dit is het geval voor de bank-, farmaceutische of chemische sector waar je tot 14€/u kunt verdienen.

Weg met de kleine baantjesAls jij een job hebt als babysitter of tuinman, weet dan dat je bijvoorbeeld in de zomer over het algemeen minder verdient dan wanneer je een klassieke studentenjob hebt.

Leeftijd: Verloning van banen varieert afhankelijk van je leeftijd, maar ook de sector van jouw baan. Hoe ouder je wordt, hoe hoger je salaris. Dus niet getreurd, jouw loon kan enkel omhoog gaan!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid